Вести

Недимовић: Одлука Русије је велика шанса за прехрамбену индустрију

Оно што је за многе утицајније и снажније економије само пусти сан, за Србију је данас реалност, рекао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, поводом одлуке Владе Русије да одобри ратификацију уговора о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније (ЕАЕУ).

Ратификација уговора даје могућност да без царине српски пољопривредни произвођачи извозе на тржиште од готово 200 милиона становника многе производе.

"Међу њима бих свакако издвојио сир и воћну ракију. Велика шанса за прехрамбену индустрију коју морамо искористити, посебно данас када се сви затварају због Коронавируса и када многе земље вапе за приликом да извезу своју робу", објашњава Недимовић.

Истовремено, држава ће наставити са јачањем субвенција нашим произвођачима како би имали што боље производе за пласман на инострана тржишта, рекао је Недимовић.

Руска Влада је одлучила да одобри нацрт савезног закона "О ратификацији Споразума о зони слободне трговине између Евроазијске економске уније и њених држава чланица, са једне стране, и Републике Србије, са друге стране" и да га проследи на усвајање Државној думи у складу са утврђеном процедуром.

 

 

 

Извор: Танјуг