Вести

Недимовић: Сутра излазимо са предлозима о транспорту хране на границама

У Нишу је одржан састанак министара и представника влада три земље - Србије, Албаније и Северне Македоније, у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”, који је отворио министар финансија Синиша Мали.

Састанак представника влада Србије, Албаније и Северне Македоније отворен је министарским састанаком, а представници влада и секторских група разговараће у Нишу у наредна два дана о радним дозволама и трговинским олакшицама који ће омогућити слободан проток робе, услуга и људи кроз ове три земље.

Састанку су присуствовали министар пољопровреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, као и министри финансија, пољопривреде и трговине из Албаније и Северне Македоније.

Недимовић је изјавио да ће чланови његовог Министарства дати све од себе да се проблеми на граничном прелазу Прешево-Табановце што пре забораве, додајући да су спремили низ предлога које ће сутра и прекостура представити колегама из Северне Македоније и Албаније, али и да су спремни да прихвате њихове идеје.

"Од сутра идемо ка томе да на граничном прелазу више нема контроле за храну. Наиме, у последњих седам дана неколико пошиљака од меса из Северне Македоније је ушло у нашу земљу и није било ниједне контроле. Издали смо наредбу да не буде ниједне контроле. Ми смо одлучили да први искорачимо ка томе, а надамо се да и ви тако желите", рекао је Недимовић.

 

 

Извор: Танјуг