Вести

Недимовић: У животу нисам извукао пару из Божићне чеснице

На Божић увек нешто узмем да радим да би ми послови ишли током целе године, кажу тако се ваља рекао је Министар пољопривреде у Влади Републике Србије и члан Председништва СНС Бранислав Недимовић.

Божић ће прославити са најужом породицом уз богату трпезу, али ће тог дана узети нешто и да ради јер тако се ваља, да би му ишао посао целе године.

- За Божић ћу бити код куће с породицом, тако је сваке године. Ипак, гледам да тог дана узмем нешто и да урадим, то ми је савет једног пријатеља - ваља се да започенеш нешто тог дана да би ти нишао посао целе године. По подне прошетам с пријатељима - наводи Недимовић.

На трпези ће бити свакаквих ђаконија, али у њиховој припреми он, признаје, не учествује.

- Ја сам традиционалиста, не радим у кухињи. Не помажем, оперисан сам од тих послова. Шта кажу да донесем, донесем - открива министар и додаје:

- Наручићемо прасе на ражњу, биће ту сарма, обавезно чесница.

Никад није извукао новчић из божићне погаче, чак ни као дете.

- Деци Леи (13) и Филипу (11) интересантно је, гледају ко ће да извуче пару. Ја никад нисам извукао новчић из чеснице рекао је Недимовић.

Идем у цркву на паљење бадњака.

За Бадњи дан смо код куће, по подне одем код локалног свештеника, у цркву, ту буде паљење бадњака и онда опет кући. Постимо тог дана као и сви - додаје Недимовић.

 

 

 

Извор: Курир