Вести

Недимовић: Важан дијалог, на власт се долази само изборима

Члан Председништва Српске напредне странке Бранислав Недимовић изјавио је поводом почетка међустраначког дијалога, без страних посредника, да је важно да се води дијалог и да сви покушају да уђу у парламент, али само на изборима и никако другачије.

"Сви прописи по којима смо играли на овим изборима су из 2008. и 2009. године и они који су их доносили се буне против тога. То је као да сами на себе вичете испред огледала", рекао је Недимовић.

Недимовић је рекао и да је Српска напредна странка најјача политичка организација, не само у Србији већ и на Балкану, и победила би политичке противнике по правилима која год они желе, и то не зато што су бахати и осиони, већ зато што имају политику и воде рачуна о грађанима.

"Последње две недеље сам по селима Крагујевца, знате ли када је неко од те опозиције био у Рогујевцу, Малој Врбици... Не сећају се људи. Морате да се бавите људима", рекао је Недимовић.

Недимовић је навео да је политика управљање различитим сферама живота, и не може само са Теразија да се виче, док неком не досадиш или да се говори по новинама да се жели на власт, што је у реду, али може само на изборима.

"Може и другачије, али то онда више није демократија и не знам што онда имају префикс демократске странке, јер онда изађеш на улицу и будеш рушилачка странка Србије", констатовао је Недимовић.

Недимовић је поручио да је важно да се води дијалог и да сви покушају да уђу у парламент, али само на изборима и никако другачије.

"А, те приче о крађама гласова... Ја сам 20 година активно у политици и свашта сам видео, али у бирачким одборима је 30 људи. Како мислите да преварите неког, чак и да хоћете?", рекао је Недимовић.

 

Ова година биће година контроле датих субвенција

Недимовић је позвао пољопривредне произвођаче да не наседају на "шибицаре" и да са њима не склапају никакве незаконите договоре и подсетио да је злоупотреба субвенција кривично дело, да ризикују брисање из регистара пољопривредних произвођача и да тиме губе право на субвенцију.

Недимовић је рекао да је пандемија омела контролу издатих субвенција.

"Ми можда нисмо дошли за три месеца, али доћи ћемо за шест, девет, годину и по", рекао је Недимовић и позвао пољопривреднике да све сумњиве махинације пријаве Министарству пољопривреде или на мејл [email protected]

"Ми морамо томе да станемо на крај због свих поштених пољопривредника" рекао је Недимовић.

"Петог маја расписује се конкурс за повртаре, воћаре, цвећаре и виноградаре" најавио је Недимовић и додао да ће субвенција покривати пола трошкова и да ће новац бити исплаћен унапред.

Недимовић је рекао да је сунцокретово уље на српском тржишту поскупело због велике потражње за биљним уљима на светском тржишту и додао да је сунцокрет "на зелено" од прошле године поскупео за 50 посто.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва