Вести

Николић: Избори расписани да би се убрзале реформе

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Радомир Николић рекао је данас да су ванредни избори расписани како би се убрзале реформе у држави, док је написе у медијима да су напредњаци већ договорили нову постизборну коалицију са социјалистима назвао "спекулацијама".
 
"Влада је радила добро, али сматрамо да реформе морамо спроводити много брже. Нисмо имали проблема са коалиционим партнерима у сарадњи, али смо сматрали да на неки начин не могу да прате темпо који смо ми наметнули", рекао је Николић за агенцију Бета на питање зашто су се напредњаци изјаснили за ванредне парламентарне изборе.
 
Према његовим речима, чланови СНС на државним и локалним функцијама дају све од себе и то очекују и од партнера у власти.
 
"Желимо да се сви тргну у оној мери у којој тешко стање у Србији то захтева од нас", рекао је Николић.
 
На питање да прокоментарише написе по којима је већ договорена нова коалиција СНС и СПС након избора, Николић је казао: "То су спекулације које ја не бих ни коментарисао".
 
Функционер СНС је одбацио тврдње да ће парламентарни избори успорити реформе.
 
"Влада функционише технички и за време избора и не видим шта ће да се изгуби. Неки ће људи бити ангажовани у кампањи, људи ће да изађу на биралишта и све ће бити готово за мање од два месеца", рекао је Николић.
 
Према његовим речима, СНС ће инсистирати на реформама које није било могуће спровести у претходних годину и по, од када је формирана влада са СПС.
 
"Реформе не могу да се спроведу за годину и по. Реформе су процес око ког мора да се направи озбиљан консензус у друштву, не само у парламенту.... У све то треба укључити представнике радника, синдиката, опозиционих странака, јер се ради о законима који ће озбиљно да утичу на живот људи у наредном периоду", рекао је Николић.
 
Функционер СНС је одбацио тврдње да се неспремност за реформе показала приликом повлачења нацрта закона о раду и казао да тај акт није још прошао ни филтрирање у Влади Србије.
 
"Неопходно је да закон о раду који се највише тиче грађана Србије буде доведен до перфекције и усклађен са осталим реформским законима", рекао је Николић за агенцију Бета.