Вести

Обрадовић: Међу првим задацима je доношење Закона о платама

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић изјавила је да ће један од првих задатака тог министарства бити доношење Закона о платама што се, како је најавила, очекује у првој половини следеће године.

Обрадовић је рекла да се приоритети њеног ресора ослањају на већ започете пројекте и да ће већ сутра, када преузме дужност од досадашњег министра Бранка Ружића, сагледати шта је урађено и шта су даљи планови.

''Важно је да се донесе Закон о платама, који нас очекује у првој половини године, јер ће уредити многе ствари'', рекла је Обрадовић.

Обрадовић је навела да ће у фокусу рада министарства које ће водити бити и е-Управа, дигитализација, изборни процес и уређење бирачких спсикова, матичне књиге, питање печата...

''То можда грађанима на први поглед није кључно, али до детаља уређује живот људи у Србији'', навела је министарка.

Нагласила је да сви у влади морају бити брзи и ефикасни и додала да од запослених у министарству оцекује да буду спремни да раде дуго и посвећено, како би постигли прве резултате до половине следеће године.

Обрадовић је рекла да је за све чланове новог кабинета један од главних приоритета борба против вируса корона и да то намеће пораст броја заражених.

''Борићемо се на сваком месту свим расположивим средствима, а пре свега променом свести грађана да морамо да носимо маске, на чему ћемо убудуће свакодневно инсистирати'', истакла је министарка.

 

 

Извор: Танјуг