Вести

Обрадовић: Општинска управа Коцељеве брине о својим грађанима

У наредном периоду 166 милиона динара биће уложено за реализацију инфраструктурних пројеката у општини Коцељева, поручила је министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић током посете овој локалној самоуправи.

Обрадовић је истакла да ће Министарство, заједно са Европском инвестиционом банком, кроз пројекат "Партнерство за локални развој" подржати изградњу модерне Зелене пијаце "Тржница", чија је вредност процењена на 150 милиона динара, са циљем да становницима Коцељеве обезбеди савремену, модерно опремљену пијацу.

"Похвале за општинску управу Коцељеве, која одговорно и посевећено ради на развоју општине и брине о потребама својих грађана. Оваква сарадња и подједнако финансијско учешће републичког и локалног нивоа показатељ је да заједничким трудом и залагањем можемо допринети модернизацији и побољшању квалитета услуга и садржаја за наше грађане и подизању животног стандарда на локалу", нагласила је Обрадовић.

Обрадовић је са челницима Коцељеве обишла просторије у згради општине у којима би било адекватно успоставити Јединствено управно место и том приликом позвала Општину да конкурише за средства из Буџетског фонда за овај пројекат.

Обрадовић је обишла и локацију будуће Зелене пијаце, као и радове на реконструкцији предшколске установе "Полетарац".

Министарка је посету Коцељеви завршила обраћањем на 12. Фестивалу зимнице, где је истакла да су овакве манифестације одлична прилика да мали произвођачи представе своје производе, али и да се домаћице, будуће предузетнице удруже, како би се њихов рад препознао и уважавао.

"Држава Србија, Министарство на чијем сам челу, као и ја лично, предано радимо на оснаживању предузетница, домаћица и жена из руралних средина и наставићемо ту борбу у сваком граду и општини у Србији", напоменула је Обрадовић.

Обрадовић је изразила задовољство чињеницом да је више од 70 процената становника старијих од 65 година у Коцељеви вакцинисано против корона вируса и још једном апеловала на све грађане, а посебно младе, да се имунизују и тиме помогну очување здравља нације и допринесу економском напретку своје земље.

 

Позивам грађане да се вакцинишу

Обрадовић је изјавила је да број грађана вакцинисаних против корона вируса у тој општини, као и у свим другим деловима Србије, мора бити много већи.

''Свесни смо да вакцинација мора да буде много боља. У овом тренутку је то око 41 одсто у Коцељеви и то је негде проценат који Србија држи'', рекла је Обрадовић.

Додала је да је, међутим, оно што јесте похвално за Коцељеву, пре свега за старије становништво преко 65 година, чињеница да има 70 процената вакцинисаних.

''Ја сам свесна да је ово летње време када су људи напољу, али сваког дана инсистирамо на томе, јер сваког дана ког нисте вакцинисани, помогли сте корони да дуже траје'', истакла је Обрадовић и позвала мештане Коцељеве да се вакцинишу.

Приликом посете општини Коцељева, где је отворила Фестивал зимнице, министарка Обрадовић разговарала је са општинским челницима о унапређењу услуга, али и како те услуге пружити грађанима и привреди у општини Коцељева.

 

 

Извор: Танјуг