Вести

Обрадовић: Србија успешно председавала РеСПА у протеклој години

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић изјавила је  да је Србија успешно председавала Регионалној школи за јавну управу (РеСПА) у протеклој години.

Обрадовић је, на 13. састанку Управног одбора РеСПА на министарском нивоу, који је одржан онлајн, навела да су током протекле године спроведене све планиране активности, а пре свега успешно је одговорено на изазове пандемије коронавируса.

Обрадовић је изразила уверење да је све што је урађено у претходном периоду допринело јачању сарадње у региону, са циљем унапређења спровођења реформе јавне управе у свим земљама чланицама РеСПА, имајући у виду да је то кључна област на њиховом европском путу. 

Обрадовић је на данашњем састанку предала председавање РеСПА Кабинету заменика премијера Републике Албаније, која ће у наредних годину дана председавати овој организацији.

На 13. састанку УО РеСПА једногласно је, између осталог, усвојен и Годишњи извештај рада ове организације и буџет за 2021–2022. годину.

Чланице Регионалне школе за јавну управу (РеСПА) су Албанија, Босна и Херцеговина, Северна Македонија, Црна Гора и Србија, као и представници Европске комисије, који имају својство посматрача.

Jедан од основних циљева РеСПА јесте подстицање регионалне сарадње и усмеравање пажње на процесе реформе јавне управе на Западном Балкану.

 

 

 

Извор: Танјуг