Вести

Обрадовић: Вучић показао како се води одговорна политика

Може ли држава да обузда поскупљења енергената тема је ТВ дебате "Реч на реч". Нагли скок цена нафте и гаса прети да повуче са собом и све друге цене, подстакне инфлацију и обезвреди многе од мера предузетих да се превазиђу економски изазови које је створила пандемија. Има ли држава механизме да спречи нагли раст цена и каква треба да буде политика цене електричне енергије? О томе дебатовала је чланица Главног одбора Српске напредне странке и народна посланица Јелена Обрадовић.

Обрадовић је рекла да је Држава Србија на челу са председником Александром Вучићем показала како се води одговорна политика, за разлику од многих других из претходног периода. То је постигла својом стабилном економијом, а самим тим и обезбедила и редовно снабдевање својим суграђанима гасом и најнижу цену, како електричне енергије, тако и гаса за наше грађане, а то је извесно да ће остати и до краја ове сезоне.

Србија данас има најнижу стопу инфлације у Европи, то показује извештај ММФ-а. И под оваквим околностима Србија смањује незапосленост, повећава плате и пензије, када милиони људи у свету остају без посла. То је суштинска разлика између јасне и одговорне политике председника Александра Вучића и политике из бившег режима, у чије време је незапосленост била 26 процената, када су стотине и стотине фабрика биле закатанчене, када је пола милиона људи остало без посла, а економија државе Србије била потпуно уништена и све се то дешавало у време када пандемије корона вируса уопште није било, што је веома отежавајућа околност данас. 

Зато нећемо дозволити да се судбина народа врати у канџе тајкунског режима да би рушили и уништили Србију. А да су они на власти данас, од Србије не би било ништа.

 

 

Извор: РТС 1