Вести

Очи свих грађана Београда и Србије упрте су у вас

Николић је додао и то да владајуће странке уопште не размишљају о томе како народ живи.
- Да размишљају бар би нешто учинили да смање незапосленост.

Борба до краја
Александар Вучић, заменик председника СНС и кандидат те странке за градоначелника Београда, који је казао да је Председништво СНС одлучило да кандидат те странке за председника владе буде Јоргованка Табаковић. Вучић је рекао да је власт потрошили више од четири милиона евра блатећи Томислава Николића и СНС.
- За те паре колико су кућа пострадалима у Краљеву могли да направе, колико су нашим породицама на КиМ могли да помогну, колико су обданишта могли да отворе. Преварили сте се господо из власти ако мислите да смо устукнули и да смо се уплашили и ако мислите да се нећемо борити до краја. Борићемо се до краја и победићемо 6. маја – казао је Вучић.
Кандидат СНС за градоначелника Београда је истакао да је поносан што је у странци чији је председник Томислав Николић, онај кога, како је рекао, толико нападају последњих месец дана, онај о коме су најодвратније филмове направили.
А он их с миром гледа, и тиме показује како заслужује да предводи Србију, јер има и храбрости и снаге да издржи њихову мржњу. Молим све грађане Србије да не расипају гласове, јер само једна листа и само један човек могу да победе Бориса Тадића и његов прљави режим, а то су СНС, листа „Покренимо Србију“ и Томислав Николић. Ми данас овде у Београду живимо једнако тешко као и остали грађани Србије, 25 одсто је незапослених. Поносан сам што је мој тим у Београду који је направио програм, планове и идеје како да се извучемо из кризе. Изашли смо са нашим планом Београд на води, са планом за канцеларију за брзе одговоре, са планом како да поправимо инвестициони амбијент. Нисмо лагали народ као што га они сваки дан лажу – навео је Вучић. Према његовим речима, он је задовољн што је некадашњи градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани био његов гост и да му је драго због подршке коју еј добио од њега.

Велимир Илић, председник НС, истакао је да су се на Тргу окупили како би рекли актуелној власти да мора да оде.
- Хоћемо да кажемо и Тадићу да га Србија више неће и да поручимо. Овде смо да пошаљемо поруку да грађани Србије хоће промене. Разговарам стално са грађанима и нема ни једног који је рекао да је сада добро, сви кажу да је ово најгоре што може да буде. Србија хоће нове људе, јер ова власт није урадила ништа. Све вас молим да сви изађете 6. маја на изборе. Немојте рећи да немате за кога да гласате. Имате. Тома за председника, листа број 5 да направи добру владу и да убедљиво победи. Немојте расипати гласове. Вучић за градоначелника, да крене Београд. Побеђујемо 6. маја – истакао је Илић.

Александар Вулин, председник Покрета социјалиста, истакао је да ДС прљавом кампањом не може да нашкоди успеху Николића.
- Гађење је реч коју осетимо када гледамо милионе отетих евра од сваког од нас којим плаћају прљаву кампању којом реке блата хоће да излију на на нашег Тому и на сваког ко другачије мисли. Као да постоје милиони који ће нас натерати да помислимо да Тадић икада говори истину, а да Тома не говори. Као да постоје милиони да заборавимо на оне стотине хиљада радних места и да се Тадић извинио сваког ко је дигао руку на Србију – рекао је Вулин.

Миланка Карић, потпредседница ПСС -БК, рекла је да Србија већ 12 година бира углавном погрешне људе.
- Људски је грешити, али ми више немамо ни права ни времена да правимо исту грешку. Одговорни смо за будућност наше деце и Србије коју волимо – рекал је Карићева.

Небојша Стефановић, потпредседник Главног одбора СНС, рекао је да Београд не може да буде престоница каква треба да буде док је води актуелна влас ДС и Г17 на челу са Драганом Ђиласом.
- Резултати које је ова коалиција постигла су срамни и не могу да се мере са оним што ми планирамо за развој Београда – истакао је Стефановић.

 

Транскрипт говора Томислава Николића:
Драга браћо и сестре, пријатељи, грађани Србије, хвала вам  што сте дошли данас.
Хвала вам што сте овде и што нас подржавате.

Увек сам потпуно искрен према вама и признајем вам да сам данас узбуђенији него икада. То што сте се потрудили да вас овде, преда мном, буде оволико, значи ми много више него било ког другог дана. Очи свих грађана Београда и свих грађана Србије упрте су у вас.
У вас гледају, зато што сте важни ви, а не ми на позорници. Ви морате да будете у центру пажње – не ми. Ми смо они који морају да раде за вас, ми који увек живимо добро.  
Ми смо они који морају да ураде све да би ваш живот учинили бољим. Не треба ви да радите да би само политичари живели боље. Наравно да не, али то свето правило у Србији је нарушено, гуше га лажима, обећањима, претњама и манипулацијама

Оне који су сада на власти уопште не интересује како ви живите – то је тужна истина. Владајуће странке уопште не размишљају о томе како народ живи. Да размишљају, они би макар нешто учинили да смање незапосленост. Да им је важно како ви живите, направили би макар мали напор да смање бирократију и привуку инвеститоре, а не да их протерују као до сада.
Да их је брига, учинили би нешто да помогну пољопривредницима. Истражили би и привели правди одговорне за лоше приватизације. Нашли би начин да помогну људима који су презадужени у банкама. Помагали би и мотивисали младе мајке да рађају више деце. Могли су много да ураде.

Било је толико тога да се уради - у 2008, у 2009, у 2010, у 2011. Али не.  Они су спавали. Нису се бавили народом, као да су били у зимском сну. А као што сви знамо, зиме у Србији могу да буду прилично сурове и дуге.

Обишао сам целу ову нашу дивну Србију. Од севера до југа, од истока до запада.
Срео сам многе и у градовима и у селима. Да ли треба да вам говорим о томе колико је тешко данас преживети у Србији? Четири дуге године људи се муче да прехране породице. А ови на власти? Они спавају у својим удобним креветима!

Четири године како народ у Србији иде од лошег ка горем. А ови на власти? Они уживају у својим привилегијама, огромним платама, јавним предузећима и агенцијама које су основали а да нико не зна зашто? Четири дуге године, чак и народ у селу није могао да прехрани своју децу. А ови на власти? Узимали су кредит за кредитом, задуживали нас, оставили нам огромне дугове. Толике да ће чак и наша деца морати да их отплаћују.

Немам ништа против људи који знају да уживају. Немам ништа против оних који су богатство стекли поштеним радом, чак ни ако су политичари. Али свако од вас има пуно право да пита где су се они крили четири године од свог народа, где се изгубио њихов осећај одговорности за посао који су морали да ураде – да направе боље услове за живот, да запошљавају људе, да се боре против корупције и привлаче инвеститоре. Одједном ево их, пробудили су се. Прекинуо се њихов зимски сан. Жути медвед се пробудио. Не да нам понуде неки конкретан план, не да би нам рекли неке нове идеје, не да би нам представили нешто ново. Пробудили су се да би направили прљаву, црну, одвратну, неморалну кампању против опозиције.

На неки начин могу и да их разумем. Разлог је то што немају ништа да покажу. Кад обећате 200 хиљада нових радних места, а за 4 године толико људи изгуби посао. Када сиромаштво достигне свој максимум, када плате падну 20 одсто, када 70 одсто становништва осети пад животног стандарда. Онда им остаје само да нападају опозицију.

Драги грађани који ме слушате широм Србије! Драги пријатељи, ви који не верујете у лажи које Борис Тадић говори о мени, усудио сам се да будем противкандидат цару Борису, ставио сам руку у змијско гнездо. Уједају несвесни да више ништа не може да ме заустави. Победићу га и укаљан, праћен, прогањан, вређан, понижаван. Победићу га због вас и ваше деце. Победићу га зато што боље од њега познајем Србију, зато што су у Бајчетини, Крагујевцу, Шумадији, Србији, одрастали мој чукундеда Никола, мој прадеда Симеун, мој деда Милутин и мој отац Радомир. Зато што Драгица и ја синове Радомира и Бранислава и петоро унучади Јулију, Јанка, Ленку, Војина и Димитрија васпитавамо да буду честити и поштени Срби.

Шта год учинио, како год да бесни према мени и мојој породици, бивши председник ме неће натерати да га мрзим. Ја никоме нећу дозволити да се према њему и његовој породици понаша како се он понашао према мени и мојима.

Зато сам данас мета најгорих напада, које на мене организује Борис Тадић. Користи државну силу и моћ, и ваш новац, који троши на моје провлачење кроз блато. За тај новац у Србији је могло да буде запослено 1000 грађана.

То није напад на мене лично, прошао сам и горе. Тај напад није усмерен само на нашу странку. Нападнути сте ви!  Да, ви! Нападнути су сви грађани Србије. Зато што је новац који су потрошили на своју прљаву кампању могао да буде употребљен за нове куће у земљотресом разрушеном Краљеву. Зато што је енергија коју сваке ноћи троше да праве нове мрачне спотове требало да буде потрошена на размишљање о томе како запослити људе. Уместо да су државне иституције користили да направе нешто добро за све грађане, они су их злоупотребљавали само да би уништили  Српску напредну странку. Поверење које сте им дали пре 4 године  искористили су само да би креирали зло, ништа добро.

Зато данас морамо да поставимо једно сасвим једноставно питање:
•    Како да то променимо?
•    Шта да учинимо 6. маја ?

Једина шанса да нешто променимо је глас за Српску напредну странку. На свим нивоима. Једино Српска напредна странка може да победи Демократску странку и да је пошаље у опозицију. Ако гласате за неку од малих странака ваш глас иде директно Демократској странци. То се догодило са Социјалистичком партијом Србије 2008.године. Мале партије не нуде праву шансу за промене. Ако не прођу цензус, ваш глас је улудо бачен. А ако прођу, могу да дођу у искушење да се за мале паре и зарад својих интереса продају. У политици сам много година. Пуно тога сам видео и то не би било први пут. Ако желите стварну промену – имате само једну опцију. Ако желите стварну промену - придружите нам се, гласајте за нас.
Будите део нове наде за Србију. Будите са свима онима који су одлучили да желе нешто другачије. Будите део промена. Дозволите нам да их поново вратимо у зимски сан, у њихову пећину, на 4 дуге године. Тако ће моћи да се присете шта су урадили, а највише шта нису. Можда ће пронаћи начин да то поправе, а ако то не учине остаће заувек тамо где их сада пошаљемо.

Пуно посла треба да се уради. Морамо да почнео да радимо од првог дана. Донећемо нови Закон о јавним набавкама;
•    Реформисаћемо порески систем, како бисмо подстицали запошљавање,
•    Улагаћемо у пољопривреду и индустрију,
•    Отворићемо Канцеларију за брзе одговоре да помогнемо инвеститорима,
•    Реформисаћемо наше тржиште и обрачунаћемо се са монополистима и тајкунима,
•    Смањићемо јавни сектор као бисмо повећали пензије,
•    Помоћи ћемо мајкама да подижу своју децу.

Толико посла, а  тако мало времена.

Не дозволите да вам живот прође. Немамо још четири године да чекамо. Те године немају наша деца. Придружите нам се 6. маја. Поведите своју породицу, пријатеље, колеге. Поведите све које знате, нико не сме да остане код куће.

6. маја сви морамо да гласамо! Сви морамо да гласамо за праве промене које доноси једино Српска напредна странка. Не дајте да вас поново победе. Не расипајте гласове на лажне мале странке. Дајте шансу Српској напредној странци, дајте шансу променама! Мислите на децу и Србију и нећете погрешити.

Тражим од вас као отац, као брат, као син: изаберите нас, победите!

Победите!

Живела Србија!