Вести

Од понедељка разговори са СПС-ПУПС-ЈС

 

Српска напредна странка најоштрије осуђује нападе на дневни лист „Курир“ зато што сматрамо да је лицемерно, непоштено и рекао бих потпуно бесмислено све оно што представници власти раде данас, и том дневном листу, и запосленим у том листу. А зашто сам ово рекао?! Па ако кажу да неко није платио порез пре не знам колико година поставља се питање што то нису урадили пре неколико година.

Није то разлог, разлог је нешто друго, разлог је то што су представници власти уплашени Динкићевим претњама, Динкићевом жељом да уцењује, али морају да слушају и да играју онако како Динкић свира. То како Динкић свира то је катастрофа и за уши, пуцају бубне опне, а пуца и глава свима у Србији, али ови из власти и даље много  воле да слушају Динкићеву свирку. Ми не волимо и не воле грађани Србије и наше је да кажемо да уцене појединих људи, приватни ратови представника власти не воде нигде и не воде ничему.  И то је наравно покушај  да они који су критизери власти буду склоњени са медијске сцене пошто данас, право да вам кажем, немате велику разлику између вести Б92 у четири и Дневника у пола осам и РТС и свих других, а ако погледате видећете да власт ставља све јаче шапу на писане медије тако да је очигледно шта им је план, али нисам сигуран да ће им то помоћи. Дакле просто, стварност у Србији је много другачија од онога како они желе кроз своје медије да прикажу.

 

Оно што мислимо да је веома важно, СНС поставља питање држави Србији, државним властима, поставља питање и министру економије Млађану Динкићу, а шта су се то они договорили у Загребу, како ћемо ми то да озбиљније пустимо на српско тржиште Хрвате кад они већ имају 200 представништава у Србији, а ми имамо непуних 10 у Хрватској и када ћемо ми то бар да добијемо реципроцитет у односима са Хрватском, иако смо дупло већи од њих, по територији не дупло већи, али по броју становника дупло већи, када ћемо ми то моћи да имамо, ако ништа једнако право као и сви други људи да извозимо нашу робу, да продајемо нашу робу или бар онако право како има Хрватска данас у Србији?!

 

Ми не тражимо ништа више, никог не вређамо, никоме ништа нажао не желимо, само питамо кад ћемо ми да имамо иста права, а не да они имају неког Динкића који ће да ради све за њих или неког другог министра који ће за некакву провизију негде да ради. Дакле људи, је ли има неко кога интересује Србија у овој земљи, кога занима шта је то што ћемо у Србији да урадимо, зашто и даље нема српска кисела вода у Доњем Лапцу, Грачацу или било којем другом месту? Нема је, а овде само што нас не потопе, јаном, јамицом, не знам како се то зове, а све наше воде боље, лепше и имамо их више хвала богу и бољи нам извори воде. Шта да радите кад имамо власт која ни о чему нигде не брине само размишљају како да наставе свој клептомански посао. Ми на жалост данас имамо клептоманску власт, то се не односи на све људе, али је то постао принцип рада и по општинама и у градовима и свуда у Србији. Само се плашим да се тај вирус не прошири на све, зато ћемо ми бруталном контролом над нашима који уђу у власт, бруталну контролу, ја се не либим да вам покажем, основаћемо унутрашњи одбор против корупције и брутално ћемо контролисати све наше чланове који буду улазили у власт и ако им је то понижавање онда не морају да улазе у власт, али ћемо да им проверавамо све, сваки уговор, сваки акт,сваки уговор од одређене вредности, наравно не мислим на хемијске оловке. Изволите ако имате неко питање!

 

 

Новинар: Да ли ова најава разговора и преговора са социјалистима значи да су радикали рекли коначно  НЕ и шта о томе мисли ДСС?

 

Александар Вучић: Мисли ово што сам вам рекао. Ми смо и једни и други отприлике знали какав ће бити  одговор, надали смо се рационалнијем понашању, али очигледно да до тог дела  није дошло. Та жута минута траје много времена код неких. Изволите.

 

 

Новинар: СПС стално наглашава да нису добили позив за разговор?

 

Александар Вучић: Ми вам кажемо да нису добили, дакле оног секунда када ми потпуно усагласимо са ДСС, ми тога тренутка позивамо коалицију окупљену око СПС и разговарамо са њима, а то ће бити од понедељка.

 

 

Новинар: Има ли неких размимоилажења између вас и  ДСС?

 

Александар Вучић: Па ми сви да исто мислимо ми бисмо били у истим партијама, али мислим да смо кључне принципе договорили и да смо се у начелу све договорили.

 

 

Новинар: Из коалиције око СПС кажу да ће бити проблема. Они не желе у овом тренутку да причају о НАТО већ желе да причају о комуналним проблемима?!

 

 

Александар Вучић: Па и ми ћемо са њима да причамо о комуналним проблемима. Ми знамо да су они за НАТО, али није тема НАТО. Шта то њих брига шта ми радимо са неким другим што се тиче републичке ствари. Ми ћемо њима да понудимо оно што је важно за грађане Земуна и Вождовца и само ћемо о Земуну и Вождовцу да разговарамо.

 

 

Новинар: Да ли то могу да буду неке препреке за коалицију?

 

Александар Вучић: Ако неко баш хоће да их прави. Интересантна ми је била ствар да су неки о томе почели да говоре, а да им нико није ни рекао да се то на њих односи. Било је потпуно јасно да се то на њих уопште не односи. Ја се уопште не узбуђујем знате, ако ме питате лично, с времена на време ми дође да кажем – аман, маните ме више и разговора и коалиција и свега, а онда кад седнете није питање то да ли вас боли глава или вас не боли, него је питање шта ћете да урадите за грађане ове земље, за грађане Земуна и за грађане Вождовца и онда морате да седите  и да трпите и оно што иначе не бисте трпели. Ја мислим да су то бесмислене  приче. Нико вам то неће ни понудити. Нико о томе и не жели са њима да разговара и ту су ствари чисте. Они су за НАТО, ми нисмо за НАТО и о томе уопште нећемо да разговарамо, или можда и нису, сасвим свеједно, значи да ја не говорим за шта су, не мислимо са њима Владу да правимо. Али је врло интересантно да су се за ноћ јавили да објашњавају наше принципе, наши принципи имају везе са договором са ДСС, а не са њима.

 

Хвала вам што сте дошли на нашу конференцију!