Вести

Орлић: Београдски шериф Божовић тешко препознатљив без фантомке

Посланик СНС Владимир Орлић одбацио је данас оптужбе демократе Балше Божовића на рачун министра Небојше Стефановића оценивши их ноторним бесмислицама којима се искључиво жели медијска пажња.

Божовић је поновио раније данас оптужбе на рачун министра Стефановића за којег тврди да ради по налогу осуђеника Звездана Јовановића, као и да злоупотребљава рад Унутрашње контроле МУП.

Орлић је новинарима рекао да се други дан за редом догађа да Балша Божовић, кога је назвао "београдским шерифом", којег је тешко препознати без фантомке, у српском парламенту шири мржњу и бес без икаквог смисла и логике.

Оценивши Божовићеве оптужбе "вулгарним и бесмисленим" с циљем да се по сваку цену од нечег прави политичка прича, а све зарад медијске пажње, Орлић је рекао да се овај посланик ДС заправо препоручује за нову политичку организацију коју прави његов кандидат на председничким изборима, подједнако неуспешан као и сам Божовић.

Или Божовић жели да се умили свом шефу (Драгану Шутановцу), који већ четири године има "горчину у грлу" од како га је преварио и узео му београдски одбор странке.

"То су Божовићева лична питања и потребе, али је питање за све, да ли је нормално да неко, процес који би требало да се тиче унутрашње контроле у полицији, који има своја правила и процедуре, користи за вулгарну представу како би се сам рекламирао?'', запитао је Орлић.

Истакавши да су у свакој Божовићевој реченици саме "бесмислице и сулуде тезе", Орлић даље каже:

''Да неко поступа по налозима Звездана Јовановића, покушава да га заштити, да га неко брани. Кога? Лице које се налази иза решетака и на који тачно начин му је живот угрожен па му треба заштита? То служи да би Божовић дошао овде, причао што гласније, трудио се да делује драматично и да би евентуално добио понеки наслов у агенцијским вестима и неки мали стубац у сутрашњим новинама''.

Коментаришући Божовићеве најаве да ће сутра доказима поткрепити оптужбе на рачун министра полиције, Орлић каже да ће се видети какве ће доказе показати, али да је питање чему све то вреди јер овде постоје институције, које спроводе процедуру, али је ''њима то неважно''.

''Видећемо доказе, али све у овој причи су за њега пратећи детаљи, њега занимају камере и микрофон. Да је стварно заинтересован како се води МУП данас, какве резултате има, то може лако да сазна, али њега то не занима'', рекао је Орлић.

Он је рекао и да Божовић не зна ништа о процесу унутрашње контроле, што се види из његове изјаве да је поступак унутрашње контроле у овом случају инициран када су стигла одређена писма из затвора, иако, како каже, ти процеси трају по, два, два и по месеца, пре него што су се ''одређена писма појавила''.

Орлић је реплицирао и на Божовићеве наводе да "немамо владу, већ клан, чији је шеф у затвору", рекавши да када говори о клановима, Божовић увек треба да почне од себе и "свог удружења", јер се зна да "земунски" и "сурчински" клан нису у институције система увели оне које Божовић напада, већ ДС и "њихово жуто предузеће".

''И данас када покушава да направи неке виспрене паралеле, па због тога што се објашњава шта је закључак унутрашње контроле и државног секретара који реагује на бруталне нападе на министра, назове портпаролом Звездана Јовановића? Ако има жељу да буде вицкаст или да звучи сликовито, Божовић треба да пође од себе и направи сликовиту игру речи тако што би себе назвао чирлидерсицом Ослободилачке македонске армије, македонске УЧК, јер успева да промовише њихов интерес данас и не либи се да подржи оно што је њихов витални план, а што је на штету народа којем припада и полиције за коју је забринут'', рекао је Орлић.

 

 

 

извор: Танјуг