Вести

Орлић: Божовић и Шешељ, злоупотреба страдања Ђинђића

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић поручио је да је председница парламента Маја Гојковић, данашњим искључивањем микрофона посланику ДС Балши Божовићу, спречила злоупотребу страдања некадашњег премијера Зорана Ђинђића у дневно политичке сврхе.

"СНС не може да се сложи са таквим бруталним злоупотребама", рекао је Орлић новинарима у парламенту.

Одговарајући на оптужбе Божовића да га је Гојковићева онемогућила да постави питање министру Небојши Стефановићу у вези са осуђеником Зведаном Јовановићем, који је наводно под његовим притиском суспендовао једног полицајца у Бачкој Паланаци, а да је лидеру радикала Војиславу Шешељу омогућила да говори о особи осуђеној за убиство Ђинђића, Орлић је поручио да су и ДС и Шешељ заглављени у 2003. години.

''Од свих бесмислица и тирада којима смо присуствовали данас, ту је једна чудна појава, за пристојног човека несхватљива, коју је демонстрирао Балша Божовић. Једна брутална злоупотреба страдања Зорана Ђинђића и исто то, само из другог угла, само на себи својствен начин, данас је урадио и Војислав Шешељ. И једно и друго имају исту суштину, која не само да је непристојна, она је дубоко нељудска'', рекао је Орлић.

Зато је, прецизирао је, Гојковићева реаговала и зауставила такве злоупотребе.

Србија мора да се бави својим потребама и да буде окренута будућности, док је за ДС и Шешеља "сат стао" у 2003.

''Они то изгледа не схватају, али само они, јер народ Србије то јако добро разуме и то показује од 2012.године на изборима'', истакао је он.

Каже да су и данашњу седницу ''такозвана опозиција и бивши режим'' започели на начин за који су једино кадри - парадама бесмислица и понављањем бруталних лажи, порукама мржње и то на рачун премијера и изабраног председника Александра Вучића, владајуће већине и СНС.

За њих скупштина представља само место за медијску пажњу.

Поједини опозиционари, навео је, буквално се утркују да измаштаним бесмислицама у својим главама и исконструисаним аферама, оптерећују јавност.

''Хвала им што су нас подсетили, а ту мислим на ЈОЈ коалицију (Јанковић, Обрадовић, Јеремић) и ДОС-овске кандидате да, када се појави питање пуштања на слободу Рамуша Харадинаја или иступа (Вилијама) Вокера, на чијој ће страни бити'', рекао је Орлић.

 

 

 

извор: Танјуг