Вести

Орлић: Божовић однео "доказе" са собом, театар апсурда

Посланик СНС Владимир Орлић изјавио је данас да функционер ДС Балша Божовић износи неистине на рачун министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, а да о томе најбоље сведочи чињеница, да наводне доказе није хтео да покаже нити да их да на увид јавности.

Орлић је на конференцији за новинаре реагујући на претходне изјаве Божовића и "доказе"да је Унутрашња контола полиције радила под притиском министра полиције Небојше Стефановића, односно Звездана Јовановића, рекао да све говори да Божовић само жели медијску пажњу и да се појави пред микрофоном и камерама.

Он је навео да Божовић наводне доказе није хтео да да новинарима, нити да их покаже и правдао се да то неће учинити "тобоже да не ремети истрагу" уз оцену да су то све сами пратећи детаљи и декор у опису "театра апсурда" у коме се мешају комичне са трагичним али и стравичним ситуацијама и на линији онога што Божовић и "жуто предузеће" коме припада раде.

Посланик СНС је додао и да шта год је било под управом "жутог предузећа" је било равно трилеру а често и хорору за грађане Србије.

Он је рекао да су "наклапања" Божовића да се министар мешао и мењао исказе, вршио притисак на унутрашњу контролу, кршио процедуру...

"Наравно да није и то су све глупости које је Божовић изнео", додао је Орлић који је позвао Божовића да, ако жели да прича о Земунском клану, прво поразговара са својим окружењем јер све што има везе са тим кланом је њихова одговорност и заслуга.

Како је рекао прво су се са њима дружили, па давали послове за државу, трудили да се уортаче у заједничко удружење "да би се догодило најгоре у тој причи - атентат на премијера Зорана Ђинђића".

Орлић је додао и да Божовић треба да се извини министру Стефановићу за све што је рекао, а није изнео ниједан доказ у прилог томе грађанима Србије, што шири мржњу и деструкцију у друштву као и онима који искрено цене сећање на Зорана Ђинђића, а зато што га сваки дан помиње и користи само за своју промоцију.

Он је поновио да Божовић нема никакав рагумент, никакав доказ осим што се "труди да буде гласан и театралан".

Одговарајући на питања, Орлић је рекао и да само помињање да нешто Божовић тврди, поставља питање шта то значи "да ли је Божовић полицајац, тужилац, шериф на Дивљем западу...".

"Оно што Божовић тврди не значи за озбиљног човека, ама баш ништа" поручио је Орлић који је рекао и да Божовић врло добро зна да се све решава у институцијама и у складу са законома, али да њега интересују само "миркофон и камере".

 

 

 

извор: Танјуг