Вести

Орлић: Данас имамо суфицит у буџету, а у време опозиције су га само сањали

Заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке (СНС) у Скупштини Србије Владимир Орлић оценио је данас да су измене и допуне закона којим се регулише пензијско-инвалидско осигурање добре за пензионере у Србији, а да је део опозиције против тога да пензије буду веће него икада.

"Апсолутно не постоји начин да тајкунско-љотићевска коалиција Ђиласа, Обрадовића, Јеремића и њихових пословних патрнера убеди пензионере у Србији да нису добре и да предложене измене нису у њиховом интересу", рекао је Орлић.

Орлић је подсетио да је у мишљењу Фискалног савета Србије, на који се иначе позива и опозиција, 2008. година назначена као година катастрофе финансијских прилика и буџета уопште.

"Да су (опозиција) прочитали мишљење Фискалног савета до краја, схватили би да све што они данас говоре иде на њихов образ. О држави су се 2008. године старали они којима је лично богаћење било најважније. Угрозили су, не само пензије, већ целу Србију", навео је Орлић.

Према његовим речима, управо они који су против измена закона укинули швајцарску формулу усклађивања пензија, односно променили су усклађивање, и то на онај начин који је 2008. године довео комплетну државу у катастрофу.

"(Драган) Ђилас је 2013. године рекао да је Србија доведена на руб банкрота, сада могу да се претварају да то није било никада. Данас имамо суфицит у буџету, а у њихово време су га само сањали", рекао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг