Вести

Орлић: Не видимо претњу у странкама које најављују учешће на изборима

После најаве активисте Александра Јовановића Чуте да излази на предстојеће изборе, одлуку о учешћу на републичким, председничким и београдским изборима доноси и грађанска платформа "Акција" чији је покретач председник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да СНС-у нико не може да парира када је реч о заштити животне средине и да не виде "претњу" у странкама које најављују учешће на изборима.

"Ако је реч о стварном спровођењу политике заштите животне средине, реализацији мера којима се унапређује стање у тој области, једина странка која ту има резултат јесте Српска напредна странка", рекао је Орлић.

Орлић је додао да Српска напредна странка и на том плану реализује пројекте на које је Србија чекала деценијама, а нико од претходних власти, како каже, није ни малим прстом мрднуо да уопште покуша да се њима бави.

"Ко је све на политичкој сцени у међувремену "позеленео", па почео на теми заштите животне средине да гради себи неки "нови имиџ", то је друга ствар. У пракси, у реалности, нико од њих нема никакав разултат иза себе, напротив", рекао је Орлић.

Према Орлићевој оцени, ко год је био на власти пре Српске напредне странке само се обрукао у животној средини, а нерадника склоних бескрајним причама увек је било за извоз.

 

 

 

Извор: Танјуг