Вести

Орлић: Отужне тираде, Обрадовић пере образ

Народни посланик и заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић рекао је данас на конференцији за новинаре да опозиција у својим отужним тирадама делује као раштимовани оркестар који не може ни међу собом да се договори шта и кога критикује.

Он је у Народној скупштини навео да лидер Двери Бошко Обрадовић оптужује "све и сваког за свој црни образ", покушавајући да оправда догађаје испред Пинка прошлог викенда.

"Он није политички храбар као што каже, јер не може сам да се физички обрачунава са неистомишљеницима из чисте мржње, да заврће руке женама. То ради када је у групи својих бандита, нема тог јунаштва кад је сам у скупштини", рекао је Орлић.

Додаје, да се Обрадовићеве тврдње да се инцидент десио када су представници Двери отишли доводе у питање његовим речима да је својим очима видео шта се дешава.

Орлић је навео да нико никада није чланове СНС видео да туку жене и да они који не презају ни од чега и генеришу хистерију и мржњу сваки дан немају морално право да говоре о насиљу.

На Обрадовићеве оптужбе да нема демократије у Парламенту, јер је његово право на реплику прекинуто због ручка, Орлић каже да то што је он можда сит "банана које је прошле недеље јео испред Пинка" не значи да остали посланици нису гладни.

"Прича о демократији у скупштини на примеру паузе за ручак, то не може да се коментарише на озбиљан начин", навео је Орлић.

Орлић истиче да су догађаји испред Пинка духовни, морални и политички портрет "жутог предузећа", и додаје да је насиље проблем коме год да се догоди, јер "жена је жена и новинар на радном месту за кога год да ради".

 

Забринути нек' помогну у складу са законом

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић подсетио је данас опозицију да држава не може да финансира рад медија, да обезбеђује новац за медијске пројекте, те да они који су забринути за било који медиј, па и Врањске новине - могу да им помогну у складу са законом.

Он је поводом случаја стечаја и гашења недељника "Врањске", који су представници опозиције данас коментарисали на конференцијама за штампу у скупштини, рекао новинарима да могу сами да плаћају одржавање таквих новина, ако су толико забринути.

"Ако их је толико забринула судбина било ког медија, упућујемо их да, поштујући услове и законе, могу да се претплате на све новине до којих им је стало, да закупљују простор у тим новинама и да им дају новац", рекао је Орлић.

Држава, додао је, "није дужна да даје паре, она је кроз пројекте доделила новац овим медијима што смо видели у данашњем саопштењу владе, тако да ту нема даље приче", рекао је Орлић.

 

 

 

извор: Танјуг