Вести

Орлић: Савез за Србију обележава две године нерада

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да није тешко утврдити да је Српска напредна странка добила за 30.000 већу подршку грађана у београдским општинама него у претходном циклусу, а да су представници Савеза за Србију катастрофално изгубили где год да су се појавили.

Орлић је рекао да СзС чији су представници данас одржали конференцију и најавили да ће говорити убудуће о свом програму треба јасно да кажу грађанима шта им нуде, а то је враћање на старо.

"Нека кажу да ће да укину 170.000 радних места, да ће људе протерати на улице, смањити просечну плату са 630 евра на 470 евра у Београду", рекао је Орлић.

Орлић је додао да две године рада Градске управе власт обележава радно, на разним градилиштима широм престонице, укључујући Београд на води.

"Већ трећу годину заредом издајемо дозволе за више од милион квадрата што показује да многи у свету са разлогом називају Београд највећим градилиштем у Европи", рекао је Орлић.

Према његовим речима, у претходне две године ова власт је започела много важних инфраструктурних пројеката, наставила је са развојем града и политиком напретка.

Наводећи да су годишњицу обележили и представници "тајкунско-лоповског Савеза", Орлић је рекао да су заправо могли да обележе само две године "нерада", јер за све време нису ушли у Скупштину града Београда.

"Дошли су да се пожале на Београђане и њихову слободну изражену вољу. Говорили су да нема легитимитета ни за републичку, ни за локалну власт, и покушавали су нешто да изрецитују на тему изборних резултата. Треба само да упореде податке који су јавно доступни", рекао је Орлић.

Орлић је истакао да су напредњаци добили више гласова 2020. године него 2016. године.

"Они (опозиција) су изгубили ове као и претходне изборе где год да су се појавили. Излазили су тамо где су мислили да имају шансу и тако удружени су поражени. То се догодило на Врачару, Старом граду, а ми сматрамо да је исто и на Новом Београду", навео је Орлић.

Упитао је да ли се онима који критикују не допада пројекат метроа, то што има 20.000 деце више у вртићима, што су листе чекања на вртиће смањене са 10.000 на 2.000 или што се ради Булевар патријарха Павла.

"Када кажу да ће да причају о свом програму, само нека кажу грађанима шта нуде и да ли ће да врате онако како је било раније када су просечне плате биле мање", поручио је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг