Вести

Орлић: Србија је решена да се бори

На седници Председништва Српске напредне странке главна тема била је предлог састава нове Владе. Како ће она изгледати? Колики је значај "EXPO 2027"? Зашто су важни избори 2. јуна? На све актуелне теме у нашој земљи, за телевизију Информер, говорио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке др Владимир Орлић.

Орлић је коментарисао да ће у саставу нове Владе бити много нових људи, али и много жена.

"Биће ту и људи који су имали прилике да у влади учествују. Рекао бих изванредан састав који истовремено приказује неки континуитет, али и освежење. Уједно, разговарали смо о имену мандатара за покрајинску владу и велики аплауз добила је Маја Гојковић. Жене су биле на челу Народне скупштине, на челу Владе, а данас ако погледате састав Скупштине, има жена као никада пре", рекао је Орлић.

Орлић је коментарисао и значај изложбе "EXPO 2027" и свега онога што та изложба за Србију доноси.

""EXPO 2027" за нас није само један догађај који је везан за специјализовану изложбу. Он за нас представља више од 300 различитих пројеката који ће потпуно променити лице Србије. Имамо догађај који је везан за изложбу, али осим тога имамо и брзе саобраћајнице, брзе пруге, школе, болнице, постројења, инвестиције од капиталног значаја. Ту ћемо се постарати да нам средина буде чистија. Није поента ни у броју пројеката ни у милијардама, поента је у ономе коме и чему то све служи. Ауто-пут има смисао само ако служи некоме", рекао је Орлић.

Орлић је говорио и о значају избора који ће се реализовати 2. јуна и позвао грађане Србије да на те изборе обавезно изађу.

"Кад кажемо локални избори 2. јуна, то нису само још једни избори. Све ово што смо радили до сада бранимо на тим изборима. Ако дозволимо да све буде обрнуто, улазимо у било какве авантуре. Ако људи који никоме не мисле добро дођу на власт, онда је све то угрожено. Тог 2. јуна одлучује се о свему. Сви ми који припадамо Српској напредној странци и прилика да се за њу боримо огромна је част и привилегија. Наравно да и срцем и душом планирам да учествујем и за четири године и за много година након тога. То је она политика чији је лидер Александар Вучић", рекао је Орлић.

 

 

Извор: Информер ТВ