Вести

Орлић: Странка Драгана Ђиласа је приватна фирма, а не странка

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић најавио је да ће за 14 или 15 дана бити одржан Главни одбор Српске напредне странке, на којем ће бити донета одлука о одржавању изборне Скупштине странке која ће, како је потврдио, бити између 21. и 24.октобра, као и о избору локалног страначког руководства.

Орлић је рекао да су два предлога о избору локалног руководства странке - један да се то учини на јесен, а други после избора на пролеће следеће године, а да ће коначна одлука бити донета на Главном одбору.

Навео је да ће на седници Главног одбора бити прецизно уређено и како ће бити организована Скупштина странке, јер је, како је рекао, реч о прецизним процедурама и о суштинској демократији.

"Хоћемо да се добро припремимо за изборе у марту и априлу следеће године, а између 21. и 24. октобра не само да ћемо пружити прилику свим члановима странке да се изјасне о томе како виде највише страначке органе у будућности, него ћемо говорити и о програмским решењима и како видимо Србију у годинама које долазе", рекао је Орлић.

Орлић је рекао да ће се на Скупштини странке бавити резултатима и пословима које су обећали народу, а шта је од тога реализовано, као и о пројектима Србија 2025, али и о Србији 2030 и плановима које треба да се успоставе, а важни су за будућност земље.

"Да одржавамо тај добар ритам и динамику коју смо успоставили, а која чини Србију бољим местом за живот. Са тим резултатима изаћи ћемо пред народ у марту и априлу следеће године'', рекао је Орлић.

Нагласио је да ће Српска напредна странка као и до сада водити позитивну кампању и да ће са поносом изаћи са резултатима, као што су неупоредива боља економија, боља инвестициона клима, нова радна места, веће плате и пензије.

"Наше програме ћемо са задовољством да сучелимо са онима који су умели само да причају, вичу, прете да ће поново да посежу за насиљем како би срушили све добро што смо постигли и спречили да наставимо да напредујемо и да унапред униште све позитивно што планирамо да радимо", рекао је Орлић.

На питање какве промене очекује на Скупштини, пре свега када је реч о потпредседницима странке, уз констатацију и да је председник Српске напредне странке Александар Вучић раније најављивао могућност повлачења са чела странке, Орлић је рекао да Српска напредна странка увек у демократском поступку чује шта кажу чланови, уважи свачије мишљење и сваки предлог стави на гласање.

"Код нас постоји демократија у суштинском смислу и на то смо поносни. Нисмо приватно тајкунско предузеће које се лажно продаје да је политичка странка", рекао је Орлић и додао да је Странка слободе и правде Драгана Ђиласа "приватна фирма" а не странка, у којој су запослени Мариника Тепић, Никезић, бивши директор БИА Вукадиновић и "којекакве новинарке".

Орлић је рекао да тај део опозиције највише брине да ли ће Вучић остати на челу Српске напредне странке и да му је то апсолутна опсесија јер им је, како је рекао, Вучић главна препрека да поново дођу на власт.

"Никада га неће победити, знају да је то тачно и зато им је он мета", рекао је Орлић.

Навео је да народ зна да је Вучић гаранција да се Србија неће вратити у време мрака, пљачке и "драња коже" поштеном свету и да народ зато подржава политику која суштински мења Србију набоље.

"Имамо велике планове за будућност и да много тога урадимо заједно са народом, а ту успешну политику предводи и предводиће Алекдандар Вучић", рекао је Орлић.

 

Претњом протестима Ђилас уцењује ЕП

Орлић је изјавио да још нема предлога европарламентараца о изборним условима и да му није познато шта ће се наћи у том тексту, уз оцену да део опозиције предвођен Драганом Ђиласом уцењује европарламентарце претњама протестима уколико не буде задовољан њиховим предлогом.

Орлић је рекао да је јасно да се Ђилас и Јеремић ''надају нечему од странаца'' и да је то једино на шта рачунају, као и да је јасно зашто не очекују ништа од свог народа.

''Они сами знају колику подршку имају у народу и зато се тако понашају и раде'', рекао је Орлић.

Навео је да још нема никаквих предлога европарламентараца, али да је врло знаковито да Ђилас поново прети да ће на улицу, ако не буде задовољан њиховим предлогом.

''Да опет праве хаос и разбијају, опседају Скупштину, Председништво, да разбијају главе људима, уништавају имовину, бесне и дивљају'', навео је Орлић и упитао зашто Ђилас не протестује у Бриселу или Стразбуру ако није задовољан одлукама ЕП.

"Да имају шта да траже на изборима на којима се пита народ, другачије би се понашали и не би се крили иза група грађана док наводно бојкотују изборе. Они излазе јер се надају да ће нешто да ућаре, али знају да када изађу под својим именом и презименом сваки избори су за њих пропали и зато играју овакве игре'', рекао је Орлић.

Како је рекао, они знају да их народ не жели и мисле да ће неко са стране да их неким декретом постави у фотеље као када су, како је рекао, обијали прагове амбасада и молили за функције, али да заборављају да је то време прошло.

''Ако током септембра буду дивљали по Београду, јер нису нечим задовољни из ЕП, то је њихова политика и реакција. А те радне групе које спомињу, то им је одбио ЕП и нека расправе са њима'', рекао је Орлић.

Ђиласову изјаву да не жели да о изборним условима разговара ни са ким из Српске напредне странке, па ни са лидером странке Александром Вучићем, Орлић је прокоментарисао да је Вучић ''страшно разочаран'' и да га је то ''дотукло'' јер није имао већу жељу него да се види и да разговара са Ђиласом и Јеремићем.

Навео је да је Ђилас пример политичара који ништа није урадио за Град Београд и Србију, али да јесте за себе и своје џепове, те да представници бивше власти умеју само да прете и да се служе клеветама против онијх који су показали да раде боље од њих.

''Због тога им сметају Вучић и чланови његове проодице који су сваког дана тема њихових медија. Сина председника Вучића помињу на најгори и најјезивији начин и угрожавају му живот доводећи га у везу са похапшеним криминалним кланом који је ухапшен захваљујући председнику Србије'', рекао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг