Вести

Орлић: Влада ће бити формирана у законском року

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је данас да ће Влада бити формирана у законском року, и да нам је у глобално изазовном тренутку потребна стабилност, сигурност, стрпљење и мудрост.

Истакао је да су грађани Србије дали поверење СНС-у захваљујући резултатима које је та странка постигла у претходном периоду, и да је то траса којом ће се кретати и у будућности.

На питање да ли себе види у Немањиној 11, односно у Влади Србије, Орлић је истакао да је позиција мање битна од политике.

"Сви ми у СНС исто одговарамо на то питање. Нама је највећа жеља да Србија буде стабилна и успешна, што јој омогућује политика којој припадамо душом и телом. Кад погледате резултате те политике, вама је част што сте део ње", рекао је Орлић за ТВ Пинк.

Навео је да у одсуству резултата којима се показује да су људи с разлогом дали поверење, функције нису значајне.

"Мораш да имаш резултате на првом месту, и то је најважнија ствар", нагласио је Орлић.

Изнео је критике на рачун опозиције због понашања у Народној скупштини током претходне седнице, наводећи да је највећа казна за опозицију да људи виде њено такво понашање.

"Већина од таквих не зависи. Дакле, рад Народне скупштине, нећу да кажем срећом, јер је то не због среће, него због народне воље тако. Одлуке Народне скупштине од њих не зависи уопште. Већина од њих не зависи. Озбиљна и одговорна већина људи у тој сали нема никакве везе са таквима. Они су много бучни, они су много агресивни, много су насилни, али тиме само покушавају да компензују чињеницу да су мањина", рекао је Орлић.

Орлић је рекао да ће Ани Брнабић бити јако тешко да води дијалог у Скупштини са једним делом опозиције.

"Јако тешко. Одмах да вам кажем. Дакле, нико не може да замисли колико ће тешко да буде Ани Брнабић која жели дијалог са онима који су очигледно негде себи у главу увртели, да се дијалог води песницама", истакао је Орлић.

Према његовим речима, опозицији се на београдске изборе "изгледа не излази".

"Да онај ко побеђује каже, али нећу да победим, нећу да излазим на изборе. И као што видите, уопште им се на те изборе не иде. Да ли се тако понаша неко ко побеђује? Ја нешто не бих рекао", рекао је Орлић.

Рекао је и да је опозиција током претходних дана, поводом обележавања 25 година од НАТО бомбардовања, изнела низ нетачних и неоснованих оптужби на рачун власти, представљајући је директно одговорном за бомбардовање.

Оценио је да је главни проблем опозиције одсуство политике, и да је уједињује једино мржња према председнику Србије Александру Вучићу.

"Њихов највећи проблем је што је Вучић на власти, а што они нису. Да су они власт и да Вучића нема у политичком животу, било би им све савршено", рекао је Орлић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк