Вести

Орлић: Заједно у времену великих и тешких изазова

У просторијама на Новом Београду, у присуству функционера и чланова странке, Српска напредна странка је обелeжила страначку славу, Свету Петку.

Обележавању славе присуствовао је и председник Републике Србије и Српске напредне странке Александар Вучић, а домаћин славе је ове године члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић.

"Наша заштитница Света Петка окупила нас је поново на данашњи дан, на најбољем месту, да заједно погледамо период иза нас и време пред нама, оно што је било између претходне славе и данашњег дана", рекао је Орлић.

Орлић је оценио да је то било време напорног рада, и за народ и за државу.

"Време великих и тешких изазова за цео свет, а за нас овде, време велике захтевне борбе, којој смо приступили са великом вољом, без резерви и калкулација, баш онако како нас је сопственим примером наш председник Александар Вучић научио и упутио да једино има смисла борити се", рекао је Орлић.

Орлић је навео да смо као народ показали да смо били достојни те борбе и да нисмо заборавили да и даље умемо да будемо најбољи и највреднији када је најтеже.

Орлић је рекао да је прошла година била тешка, али да је Србија остварила економски раст међу највећим у Европи.

"То смо изборили и боримо се да ту врсту успеха и ове године поновимо", истакао је Орлић.

Орлић је додао да се држава борила за живот и здравље, новим болницама, лековима вакцинама.

Како је приметио, свет препознаје резултате Србије и на томе јој честита, док и даље има оних који би, како је рекао, желели да виде Србију слабу као некада, уместо снажне као што је данас.

 

 

Извор: Танјуг