Вести

Отворено писмо Небојше Стефановића Драгану Ђиласу

Нисам ни сумњао да ће речи које будете употребљавали бити препуне мржње. Међутим,  у складу са Вашом досадашњом политиком, ни овога пута, ни ви, ни Живорад Анђелковић, нисте дали одговоре на питања која интересују Београђане. 
 
Изабрали сте да говорите о свему, покушавајући да лично увредите мене, али нисте, очигледно намерно, хтели да одговорите како је могуће да Ваш директор Дирекције за путеве не жели да прими радове у Булевару краља Александра, Пожешкој улици и парку код Вуковог споменика. Шта то кријете? Да ли се крије још једна пљачка новца грађана Београда? Поред тога што је за реконструкцију Булевара краља Александра изабрана компанија која је 650 милиона динара била скупља, данас је сасвим јасно да неки радови, који су наплаћени, никада нису извршени. Уосталом, шта може бити разлог, да Ваши функционери, не желе годинама да потпишу технички пријем радова?
 
Ниједном нисте дали озбиљан одговор како је фирма "Благојевица" добила посао постављања подземних контејнера, иако то никада раније није радила, по двоструко већој цени од оне коју плаћају градови у региону, и зашто су ти контејнери данас у веома лошем стању. Посебно забрињава што никада нисте пружили објашњења о малверзацијама у београдском „Водоводу и канализацији“, али и у бројним другим предузећима у којима се, чак и по мишљењу државне ревизорске институције, новац грађана Београда, трошио супротно закону.
 
Међутим, оно што највише забрињава јесте чињеница да је само једна ваша приватна фирма, "Дајрект медија", од како сте Ви на власти, имала промет од преко 38 милијарди динара, у периоду док су државне компаније, Града и Републике, којима сте Ви управљали, постајале све сиромашније. Потпуно ми је јасно да сте ваше фантастично образовање и образовање ваших сарадника користили управо за то. Међутим, спреман сам да било када, и било где, своје образовање упоредим са Вашим, спреман да упоредим ко и како говори, које стране језике, али и да видимо како владате другим сферама образовања. Оно што је, ипак, најважније је да пружите одговоре о трошењу новца Београђана, и о томе како сте Ви лично постали један од најбогатијих људи у овој земљи.
 
Одговоре на ова питања очекују Београђани, а увредама и претњама нас нећете спречити да откријемо истину о томе како се управљало новцем грађана Београда.