Вести

Петковић: Ђорђевић без аргумената

Члан Главног одбора СНС, Петар Петковић, је у новом одговору опозиционом активисти Млађану Ђорђевићеву указао да он у недостаку аргументације о катастрофалној политици Ђиласа, Тадића и Јеремића о Kосову, прибегава покушајима напада.

"Пишем да Млађану Ђорђевићу поновим шта су радили његови шефови и кумови по питању KиМ, а не због тога што имам потребу да се дописујем, уз сво уважавање, са готово непознатим човеком, који себе назива опозиционим активистом", навео је Петковић.

Петковић понавља да су Ђилас, Тадић и Јеремић тзв. независно Kосово на тацни изручили Приштини, наводећи њихово прећутно саглашавање са покушајем сецесије KиМ, као и погубно питање међународном суду правде.

"Још 2008. године Тадић, Јаремић и Ђилас знали су какав ће бити исход одлуке Међународног суда правде, али власт је тада била преча од KиМ", указује Петковић.

Подсећа и да је такође, у новембру 2018. године тадашња власт Демократске странке дала дозволу за распоређивање мисије Еулекс на KиМ, што је био и сигнал за Русију да не ставља вето на председничко саопштење и План од 6 тачака генералног секретара УН.

"Да Србија није прихватила распоређивање Еулекса, УНМИK би и данас у пуном капацитету био на KиМ. Овако, Еулекс је све своје надлежности из области владавине права пренео на приштинске институције, јачајући тзв. независно Kосово", напомиње Петковић.

Према његовим речима трио Тадић, Јеремић, Ђилас довели су Еулекс који је одговоран што до дана данашњег није расветљено ниједно убиство које је почињено над Србима, или се од истраге као у случају масакра 14 жетелаца у Старом Грацком одустало.

Напомиње да је полиција и царина Еулекса на административним прелазима замењена приштинским органима, као и да је Еулекс срамно посматрао како се брутално хапси директора Kанцеларије за KиМ Марка Ђурић.

"Kолико је одлука МСП значила Приштини најбоље је говорио Хашим Тачи у СБ УН када је захвалио Јеремићу и када је рекао да је та одлука поставила основ за формирање тзв. војске Kосова. Да питање није постављено, наша позиција би данас била неупоредиво јача и снажнија", сматра Петковић.

Он указује и да је 2010. године, мимо резолуције Скупштине Србије, Тадић, Јеремић и Ђилас мењају резолуцију Србије у договору са ЕУ, а борба за KиМ пренета у Брисел у коме не постоји вето ни Русије ни Kине.

"Све то време, Млађан Ђорђевић је био саветник тадашњег председника Србије Тадића, и зато нека му је просто када говори и о некаквој русофобији, кршењу устава и слично", указује Петковић.

Он истиче и да је Српска листа постала пројекат од националног значаја који је успео да у немогућим условима у приштинским институцијама избори право српског народа да живи и опстане на KиМ.

За бриселске споразуме из 2012. које спомиње Ђорђевић, признате су косовске личне карте, Срби натерани да се изјашњавају као "Kосовари", уведен царински печат Приштине, подигнута граница између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку са којих је протеран наш народ, а позив на подизање барикада у дану повучен, указује Петковић.

Додаје да је "захваљујући" тој царини, у време такси од 100 одсто, Приштина пуцала на српске привреднике који су превозили храну и лекове у српске средине.

"За разлику од шефова Млађана Ђорђевића, председник Вучић и Српска напредна странка никада неће одустати од српског народа на KиМ, већ ће још јаче и снажније да се боре да заштите сваког Србина и обезбеде бољу економску перспективу грађанима на KиМ", поручује Петковић.

Петковић је јуче у саопштењу реаговао на ауторски текст Ђорђевића и поручио да су једини "издајнички трио "Ђилас, Јеремић и Тадић", чији ће резултати политичких одлука о KиМ остати дубока рана која ће, како је рекао, тешко икада бити зацељена.

 

Извор: Танјуг