Вести

Петковић: Јеремић je Србији везао руке у борби за Косово и Метохију

Члан Главног одбора Српске напредне странке и директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, Петар Петковић, рекао је да је лидер Народне странке Вук Јеремић албанској страни сервирао све потребне аргументе, а Србији везао руке у борби за Косово и Метохију.

Реагујући на критике које је Јеремић упутио на рачун председника Александра Вучића и Вашингског споразума Петковић је рекао да се Јеремић "никад није коцкао, већ је увек играо на сигурно" када је све ставио на Албанце и потврду једнострано проглашене косовске независности, тиме што је Међународном суду правде формулисано питање "тако да је албанској страни сервирао све потребне аргументе, а Србији везао руке у борби са Косово и Метохију".

Зато је Јеремић херој у Приштини и звезда насловних страна албанских медија, а редом приштински званичници не пропуштају прилику да му захвале на доприносу њиховој борби за независност Косова.

"Ретко који сепаратистички активиста на Косову и Метохији је учинио толико за њихову такозвану државотворну идеју колико тадашњи шеф српске дипломатије. Зато је апсурд и врхунац лицемерја да се сада Јеремић представља као бранилац интереса Србије, јер он пропаст наше земље види као једину шансу да се врати на власт", рекао је Петковић.

 

 

 

Извор: Танјуг