Вести

Петковић: Наредни састанак у Бриселу о формирању ЗСО

Примена договора о налепницама почела је јутрос у осам сати на административним прелазима Јариње и Брњак и нормализован је саобраћај.

"Ми смо били спремни, све што је у оперативном смислу и било потребно да би заживео споразум који смо договорили у Бриселу, са наше стране је урађено. Припремили смо довољан број налепница, информативну кампању. Снабдели смо све административне прелазе са налепницама, али и наше граничне прелазе за возила које долазе из Хрватске и Мађарске. Данас смо у другој фази примене споразума из Брисела и прва налепница је прелепљена на возилу на Мердару", рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић.

"2016. године дошли смо до тог споразума о налепницама где је јасно и прецизно све дефинисано. Не стоји то што каже Курти да је кренула примена реципроцитета. Кренула је епоха примене свих споразума, укључујући и оног из 2013. године, кад је предвиђено да се формира Заједница српских општина", рекао је Петковић.

Петковић је додао да је са Европском унијом договорен да наредни састанак буде посвећен формирању Заједнице српских општина.

 

 

 

Извор: Курир