Вести

Петковић: Приштина поново изазива нестабилност и диже тензије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је да је Приштина, увођењем некаквих антидампинг мера, поново посегнула за једностраним потезима којима директно поткопава сваки потенцијал регионалне сарадње и затвара се за сваку такву иницијативу која је оличена и у идеји "Отворени Балкан".

"Више је него јасна интенција Приштине да поново ограничи слободан проток робе и услуга зарад једнократних политичких циљева. Увођењем некаквих антидампинг мера, Приштина покушава да изазове нову нестабилност и подигне тензије на терену. По правилу, у сваком финишу предизборне кампање Приштина посеже за мерама које су уперене против Срба и званичног Београда и ова мера се по томе не разликује. Очигледно је да Приштина у свему тражи повод за кризу и проблеме на терену", рекао је Петковић.

Петковић је подсетио да је и увођење такси од 100 одсто на робу из централне Србије започело увођењем пореза на грађевински материјал.

"То, међутим, није пут да Приштина забашури катастрофалне резултате у економији, као и проблеме у управљају пандемијом коронавируса", истакао Петковић.

Министарство индустрије привремених институција у Приштини одлучило је да уведе заштитне анти-дампинг мере на неке производе из централне Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг