Вести

Петковић: Србија чини све да ојача здравствени систем на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић завршио је своју дводневну посету Косову и Метохији обиласком Дома здравља у Доњој Гуштерици којем је недавно, средствима Канцеларије за Косово и Метохију, обезбеђено ново санитетско возило опремљено свим потребним апаратима.

Петковић је рекао да су здравствени радници на Косову и Метохији прави хероји који су у претходној години поднели велики терет у борби против коронавируса.

"Држава Србија чини све да и овде, али и на свим другим местима помогне здравствени систем. Председник Србије Александар Вучић је рекао да ће 2021. година бити година у којој ћемо додатно да ојачамо здравствени систем Србије, јер смо видели да је најважније здравље људи", рекао је Петковић.

Петковић је истакао да ће осим санитетског возила које је недавно поклонила Влада Србије и Канцеларија за Косово и Метохију и даље помагати здравство на Косову и Метохији.

Подсетио је да је држава одвојила шест милиона евра за изградњу нове болнице у Грачаници, што је три пута већа сума од првобитно планиране.

"То довољно говори колико држава Србија и председник Вучић воде рачина о српском народу на Косову и Метохији и као што чинимо све да ојачамо здравствени систем у централној Србији, тако исто улажемо напоре да то учинимо и на Косову и Метохији не правећи никакве разлике", рекао је Петковић.

Борба са коронавирусом у српским срединама је, према његовим речима, под контролом.



 

Извор: Танјуг