Вести

Петковић: Српска листа гарант опстанка српског народа на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић обишао је Јагодину и разговарао са расељеним лицима са простора Косова и Метохије, привремено смештеним у овом граду. Петковић их је позвао да узму учешће и гласају на предстојећим локалним изборима у покрајини 17. октобра, истакавши значај што већег изласка Срба на те изборе, као и јединствене подршке Српској листи.

Петковића је дочекао председник Скупштине града Јагодина, Драган Марковић Палма, а Петковић је пренео да је од виталне важности за опстанак српског народа на Косову и Метохији да у што већем броју привремено расељени Срби изађу на локалне изборе и на тај начин заједно сачувамо бедеме српских националних интереса на Косову и Метохији.

"Знам да сте свили ново гнездо у лепој Јагодини, али опет знам да вам је и срце и душа на Косову и Метохији и не може ништа да вам буде милије од вашег Новог Брда, Витине, Грачанице, Штрпца, од наших општина на северу Косова и Метохије, од наших прелепих светиња, наших планина, њива и свега онога што сте морали да оставите када сте кренули пут централне Србије. Зато морамо да сачувамо 10 српских општина, јер тиме чувамо залог за формирање Заједнице српских општина, јер ће оне представљати оквир за колективну безбедност и права српског народа на Косову и Метохији", рекао је Петковић.

Петковић је нагласио да је држава Србија данас јача него икада захваљујући мудрој и одговорној политици председника Александра Вучића и подсетио да ће држава увек бити уз свој народ.

"Знајте да имате вашу државу уз вас која ће чинити све да повећа животни стандард вас и ваше деце и зато вас молим да се одазовете 17. октобра и изађете на локалне изборе", додао је Петковић.

Петковић је том приликом подржао Српску листу уз констатацију да је једино Српска листа гарант останка и опстанка српског народа на Косову и Метохији, а она између осталог има и подршку председника Александра Вучића.

Након посете Јагодини, Петковић и његов тим посетиће интерно расељена лица са Косова и Метохије у Смедереву, са којима ће такође говорити о важности учешћа на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији.

 

 

Извор: Танјуг