Вести

Петковић: У наредном периоду биће тешка и интензивна политичка борба

Слобода кретања је скроз успостављења, и Јариње и Брњак су враћени у функцију. Колико год да буде тешко бићемо уз свој народ, и на крају Србија ће победити, рекао је за Пинк директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић.

"Нема издавања документа који су хтели да наметну грађанима Србије који улазе на територију Косова и Метохије", рекао је Петковић.

Како каже, наш народ је својом реакцијом, али и реакцијом председника Вучића, показао да све може да се реши разговором, а не непромишљеним потезима.

"Имали су идеју да Београд окриве за оно што се дешава на терену. А председник Вучић све време позива на мир и стабилност. Пронашли смо људе који могу да утичу на Куртија, како би га убедили да сачувамо мир", рекао је Петковић.

Петковић је рекао да су они доле били спремни са дугим цевима, воденим топовима, са идејом да упадну на север и да се обрачунају са нашим народом који је био на барикадама.

"Курти све време говори како Београд и Вучић желе да изазову сукобе по налогу Путина и Русије. Престаните да лажете! То је апсолутно нетачно. И то се показало оног тренутка када је Курти повукао одлуку коју је донео, да су се Срби повукли са барикада", рекао је Петковић.

Како могу да кажу, пита Петковић, да су Срби хтели да нападну своје Косово и Метохију?

"Успели смо да добијемо додатних 30 дана, али још увек ништа није решено. Курти неће да се смири и неће да разговара, према томе, ништа још није готово. Он каже да је помињање СЗО позив на рат и да је реч о ратнохушкачким изјавама", рекао је Петковић.

Петковић је рекао да личне карте и регистарске таблице издаје Србија, јер је то наша земља.

Петковић је рекао да је важно да се дијалог настави, додаје да ће у наредном периоду бити тешка и интензивна политичка борба.

"Важно је да будемо у Бриселу и тамо да пробамо да разговарамо", рекао је Петковић.

 

 

Извор: ТВ Пинк