Вести

Шапић: Не смемо заборавити наше хероје

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић оштро је осудио изостанак реакције било кога из опозиције након "срамних, шовинистичких и сепаратистичких изјава" изречених на дубровачком "Ребед" фестивалу, усмерених против српског народа.

Шапић је упитао како то да опозиционим лидерима смета када он помене Драгољуба Михаиловића и то како је један од најславнијих српских официра проглашен за издајника од стране комунистичког режима, а не смета им, како је рекао, промоција антисрпске политике.

"Подржавају некога ко се пореди са Динком Шакићем, озлоглашеним управником логора у Јасеновцу, где је страдало више стотина хиљада Срба, а када поменем Драгољуба Михаиловића, једног од најодликованијих српских официра у Балканским ратовима и у Првом светском рату, ти који промовишу антисрпску политику, добар део опозиционих не само медија, него и странака, левих либерала, мени скоче на главу", рекао је Шапић.

Додао је да су Срби успели да од човека који је био један од најодликованијих српских официра, који је био за пример када смо се ослобађали од Турака, у Првом светском рату, где смо платили можда и највећу жртву по броју погинулих, створе издајника.

"Ми смо, након Другог светског рата, Драгољуба Михаиловића прогласили за издајника, а хрватског каплара Јосипа Броза Тита прогласили за нашег вођу који нам је 70 година кројио судбину и који нас је довео, нажалост, после до ратова 90-их и до крвополића које смо имали", сматра Шапић.

Шапић се осврнуо и на, како је рекао, антисрпску хистерију "квази новинара" Динка Грухоњића који је у Дубровнику изнео низ гнусних оптужби на рачун српског народа, након чега је испред његове зграде написан графит у коме му грађани прете.

"Гледао сам интервју са председником Вучићем где новинарка пушта оно што тај човек, не знам ни како да га назовем, прича. Пореди себе са Динком Шакићем и отворено каже "Ми Војвођани смо једини остали са Србима у држави, ни криви ни дужни", онда прича о томе како ће српске цркве да претвори у дискотеке и пабове. Шта је то, ако не директно заступање проусташке политике", рекао је Шапић.

Према његовом мишљењу, било је за очекивати да неко на улазу Грухоњићеве зграде, у Новом Саду, у Србији, земљи у којој живи и против чијег народа је говорио у Хрватској, напише такву поруку.

"Како је требало да га дочекају? Са латицама цвећа? Је ли требало да га дочекају тако што ће да му свирају и да га грле и љубе?", упитао је Шапић.

 

 

 

Извор: Танјуг