Вести

Селаковић и принцеза Катарина обишли установу Дринка Павловић

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић обишао је са принцезом Катарином Карађорђевић Радну јединицу Дринка Павловић, која се налази у оквиру Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска.

Министар Селаковић изразио је задовољство што је у прилици да угости принцезу Катарину, посебно у својству некога ко води хуманитарну организацију, која је према његовим речима, претходне две деценије итекако оставила запажени траг у читавој Србији својим хуманитарним радом и деловањем. Он је подсетио да су принцезин хуманитарни рад и посвећеност човекољубљу, награђени од стране председника Републике Александра Вучића Сретењским орденом првог реда ове године за Дан државности и додао да је то својеврсно признање читаве наше државе ономе што је принцеза Катарина радила и ономе што ради.

"За мене је највеће признање данас, приликом обиласка ових просторија, било када је принцеза Катарина рекла да је боравила у оваквим просторима широм Европе и света, али да се управо овај овде објекат у Београду издваја, не само по свом изгледу и својој опремљености, већ по односу стручности, посвећености запослених корисницима овакве једне изузетно важне установе, за један вишемилионски град, за једно друштво", рекао је министар приликом обиласка.

Селаковић је истакао да ће Министарство за рад, борачка и социјална питања наставити да озбиљно помаже развој оваквих установа. "У претходној години издвојено је 15.670.000 динара укупно, од чега је највећи део преко 13.200.000 динара отишло на потпуно опремање нових електро инсталација читавог овог објекта, где су заштитне ограде на терасама и балконима напокон урађене, тако да корисници могу да излазе на те балконе и терасе", истакао је министар Селаковић.

Министар је најавио адаптацију РЈ Дринка Павловић и додао да верује да ће наредна Влада Србије и Министарство за јавна улагања тај пројекат препознати као један од приоритетнијих.

 

 

 

Извор: Танјуг