Вести

Селаковић: Пријатељство Србије и Камбоџе дуго 65 година

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић, билатералне састанке са шефовима делегација који присуствују скупу поводом обележавања 60. годишњице Прве конференције несврстаних у Београду, започео је сусретом са министром при Кабинету премијера и специјалним изаслаником председника Владе Камбоџе Оучом Боритом.

Селаковић је подсетио на традицију пријатељских дипломатских односа дугу 65 година, оценивши да је потребно заједнички радити на унапређењу садашњег политичког дијалога и комуникације на високом нивоу.

Томе би, према речима Селаковићa, допринеле посете на високом и највишем нивоу, те је изразио очекивање да ће у званичну посету Србији у наредном периоду доћи председник Владе и министар спољних послова Камбоџе. Такође, министар Борит позвао је Селаковићa да посети Камбоџу и нагласио спремност председника Владе Камбоџе да посети Србију.

Селаковић је захвалио због чврстог става Камбоџе по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и због подршке коју нашој земљи пружа у међународним организацијама.

Селаковић је пренео да је неопходно да Србија и Камбоџа интензивирају економске и привредне односе с Камбоџом, а саговорници су размотрили и конкретне области могуће сарадње.

Такође, разговарано је о унапређењу сарадње у другим областима, а Селаковић je рекао да би јачању сарадње допринело и потписивање Споразума о сарадњи у области туризма.

 

 

 

Извор: Танјуг