Вести

Селаковић: Унапредити економску сарадњу Србије и Сомалије

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се, на маргинама скупа поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних, са министром трговине и индустрије Сомалије Калифом Абдијем Омаром.

Селаковић је у разговору подсетио на богату историју дипломатских односа Србије и Сомалије, и осврнуо се на успешну сарадњу две земље у Покрету несврстаних земаља.

У то време су две државе имале развијену економску сарадњу а бројни студенти из Сомалије стекли су образовање у нашој земљи, а Србија је, према Селаковићевим речима, и данас спремна да кроз програм "Свет у Србији" повећа број стипендија за студирање младих Сомалијаца у нашој земљи.

Селаковић је и овом приликом изразио задовољство због поновног отварања амбасаде Сомалије у Београду, изразивши очекивање да ће то допринети интензивирању и унапређењу економске сарадње, посебно у областима као што су трговина, пољопривреда и ИТ индустрија.

Шеф српске дипломатије захвалио је Сомалији на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и изразио наду да ће односи наших држава наставити да се развијају у духу искреног пријатељства.

 

 

 

Извор: Танјуг