Вести

Шешељ већ наручио једно убиство

- Јавили су ми у петак. Милош Симовић је рекао адвокатима да ми пренесу да је Шешељ наручио моје убиство. То није чак рекао ни у истрази. Симовића никад нисам срео, нисам му нанео ни зло ни добро. Шта је био његов мотив да то каже, не могу да докучим.
Каква је била ваша прва реакција кад сте то чули?
- Помислио сам: „Стигао је и до мене." Време ће показати да је из Хага овако нешто ишло и према другим људима. Њима се, срећом, ништа није десило, јер је онај коме је то речено одбио да то уради.
Кажете да је Шешељ већ наручио нечије убиство?
- Да. То је било пре две-три године, када сам још био у СРС-у. Када онај ко је то одбио да пренесе одлучи да проговори, сазнаћете све.
Јесте ли то били ви?
- Не. Тај човек ми је одмах све испричао. Рекао сам му да ако то уради, никад више не дође у странку. Он је одговорио да му не пада напамет.
Претпостављам да мислите на Вучића.
- Не мислим ни на кога. Немам овлашћења да ишта више кажем. Сигуран сам да је тако било и у овом случају. Шешељ је задатак дао једној особи, да ли неком из странке или неком ко је веза између странке и банде. Такве ствари увек зна само једна особа. Али пошто ја нећу да нагађам, сваком из СРС-а кога сретнем кажем: „Ти си." Намерно. Нек не спавају ноћу. Нек погледају своју децу и помисле намоју. Али Симовић би требало да открије од кога је добио налог да пренесе Луки Бојовићу да ја треба да будем убијен.
Какве су везе Шешеља са криминалцима и да ли су оне постојале док сте ви били у СРС-у?
- Шешељ ме никада није укључио у своје контакте са људима из служби безбедности или онима с друге стране закона. Знао је како бих реаговао и да му је боље да са мном нема такве проблеме. Вероватно зато нисам био хапшен током „Сабље", када су неки инсинуирали да сам учествовао у убиству Зорана Ђинђића.

Поменули сте Зорана Ђинђића. Кајете ли се што сте непосредно пре његовог убиства рекли да је и „Тито храмао неколико месеци пред смрт".
- Бар десет пута сам се извинио и рекао да се кајем. Први пут кад сам срео Ружицу Ђинђић изјавио сам јој саучешће. Зато сад очекујем од неког из СРС-а да има исту врсту храбрости и морала и да каже: „Ја ово не могу да трпим, ја нисам део тога".
Па да ли вам је неко пришао?
- Не. Они су на седници скупштинског одбора за безбедност тврдили да је све то измишљотина, а на крају састанка један од њих је пришао шефу БИА Саши Вукадиновићу и рекао му да верује у рад службе, али да је ово што раде само политички потез. На то му је Вукадиновић одговорио: „Онда ви немате ни образа ни морала, кад можете једно да знате, а друго да радите".
Лака мета

И поред претњи атентатом, седите поред отвореног прозора.
- А шта ћу, видите и сами како је овде уско. Немам где ноге да ставим. Да ме неко убије, жалио бих што нисам завршио политичке послове јер породичне јесам. Намножио сам се и нарадио и уморио, али у политици нисам остварио коначни циљ. Само бих за тиме жалио.

Морам да смирим породицу

Шта се променило у вашем животу откад сте сазнали за атентат?
- Да је само мој живот у питању, не би се променило ништа, али не знам шта је све злочиначки ум смислио и колико далеко може да иде да би ме повредио. Морам да умирим породицу, првенствено снаје, јер су забринуте за децу. Нисам никад био у оваквој ситуацији. Ни сам се не сналазим.
Да ли озбиљно схватате претње?
- Да, први пут у животу. Морао сам да се лишим неких слобода. Обезбеђују  ме најмање тројица полицајаца, једва сам се изборио да се возим својим аутомобилом, али они морају да буду у њему. Имам и страначко обезбедење, али они не смеју да користе оружје. Зато сам сада потпуно ослоњен на државу.

Тадић ми јавио за атентат!!!

Ко вас је званично обавестио да је наручено ваше убиство?
- Борис Тадић ме је позвао у недељу. Тачније, телефон није био код мене и кад сам га погледао, видео сам да имам две поруке од председника Тадића. Прва порука била је: „Волео бих да се видимо“, а друга: „Јави се, важно је“. Ја сам га позвао, а он ми је рекао да би волео да се сутра видимо. Рекао сам му: „Немам времена. Сутра имам митинг на којем те рушим.“
Онда је он рекао: „Немој да се зезаш, ради се о озбиљним стварима.“ Рекао ми је да имају податке да је наручено моје убиство и да би волео да ја будем заштићен као и он.
Зашто сте упркос овим сазнањима одржали митинг у Крушевцу?
- Полиција ми је гарантовала да ће сви учесници митинга бити безбедни. Да нису, ја бих га отказао.