Вести

Стефановић: Изградња станова у Новом Саду је круна свега што радимо претходних година

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је, на полагању камена темељца за изградњу станова за припаднике служби безбедности у Новом Саду, да је данас леп дан, јер се коначно, на прави начин крунише све што се ради претходних година, на иницијативу председника Александра Вучића.

Стефановић је рекао да се на овај начин изражава захвалност људима од којих се тражи да ризикују своје животе, да бране отаџбину, да на улици бране нашу слободу.

"Набавили смо нове униформе, опрему, нова возила, повећали плате и сада урадили оно што је најважније за њих и њихове породице - обезбеђујемо им по повољним условима кров над главом", рекао је Стефановић.

Он је захвалио свим припадницима војске, полиције и осталих служби на свему што су урадили за земљу.

 

Приштина чини све да отежа Србима живот

"Покушавају на сваки могући начин да отежавају кретање, проток робе", рекао је Стефановић и подсетио на друге мере Приштине које су у супротности и са Цефтом и са  ССП-ом.

Министар је истакао да у Пришини тиме не само да показују да не намеравају да се држе међународних споразума, споразума које су и сами потписали, већ да покажу Србима на КиМ да нису добродошли.

"То је скандалозно у 21. веку", подвукао је Стефановић.

Стефановић је поручио да ће Србија наставити да се бори, а једна од првих прилика биће Интерпол.

"Верујем да ће већина земаља чланица Интерпола на Генералној скупштини у Чилеу показати да је привржена међународном праву и Резолуцији  1244", рекао је он.

Министар је навео да је једини начин да се Србија пред међународном јавношћу бори правом, да укаже шта се ради против Срба и да се бори за њихов опстанак на КиМ, за више инвестиција.

"Као што се боримо да људи који се боре за земљу имају право на станове, на нормалан живот и боље плате, да се исто тако боримо за Србе на Косову и Метохији. То је једини озбиљан одговор који држава може да пружи", закључио је Стефановић.

 

Нелегалан објекат на Панчићевом врху биће срушен

Неспорно је да је објекат на Панчићевом врху нелегалан и биће срушен "до последње цигле", поручио Стефановић.

"Објекат ће бити срушен до последње цигле, до последњег црепа, као што је држава и обећала", рекао је Стефановић новинарима у Новом Саду, одговарајући на питање због чега ни после годину дана од одлуке државе тај објекат није срушен.

Министар у овом тренутку не може да каже када ће то бити учињено.

"Тај нелегалан објекат ће бити срушен. Ја не бих сада давао тачан рок, за пет месеци или годину дана, да ме не бисте опет, ако се баш тад то не деси, питали, али уверавам вас да ће то бити учињено", рекао је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг