Вести

Стефановић: Нећемо да дозволимо да неко блокира грађане Србије и крши закон

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, поводом блокада саобраћаја и бруталног пребијања човека у Борчи, рекао је да од убиства Ранка Панића први пут имамо овако бруталан обрачун.

- У једном делу јавности видимо разумевање за пребијање. Већина људи зна да је то ненормално. Када релативизујете насиље над једном особом, то онда мора и са другима. Сваком ко сматра да треба да буде суд и порота, то не смемо да дозволимо. Ово је случај да је човек премлаћен и опљачкан зато што не мисли као други, зато што је само питао зашто то тако раде - истакао је Стефановић.

Како додаје, углавном су блокаду правили људи са досијеом, али нису сви такви.

- Има ту и обичних људи који сматрају да треба да искажу незадовољство на такав начин. Када људи дођу испред Владе, ми можемо да организујемо да живот тече другим грађанима. Све треба да се уради у складу са законом. Не могу да верујем да се иживљавају над нашим патријархом, а он није ни изашао из кола - казао је Стефановић.

Он додаје да треба замислити колики је ниво мржње кад људи поверују да председник Вучић сарађује са владиком Николајем Велимировић. Стефановић је рекао да организовани протест и блокаде нису законски дозвољени мирни, спонтани протести.

- Ови из Ђиласовог штаба активно учествују, то се зна. Ђилас није ту посматрач, он активно учествује. На друштвеним мрежама, у Чачку смо видели да протесте организују Двери - нагласио је Стефановић.

Како каже, прича да је то организација без политичке позадине је немогућа.

- Ми смо први дан били трпељиви. Нико није кажњен. Полиције скоро да није било, али нећемо да дозволимо да неко блокира Србију. Рекли смо да се закаже скуп, а нема више блокаде путева - истакао је Стефановић.

 

 

 

извор: Пинк