Вести

Стефановић: Нови покушај утицаја на изборну вољу грађана

Небојша Стефановић најавио је данас да ће правни тим Српске напредне странке размотрити могућности које постоје да се предузму мере против покушаја Саше Јанковића да утиче на изборну вољу грађана. 

Он је, на конференцији за штампу, поводом нових тврдњи тима Саше Јанковића - да су данас у РИК-у пребројани и неупотребљени листићи - казао да СНС неће доносити исхитрене одлуке, али да ће заштити вољу грађана. 

Рекао је да је број неупотребљених листића једнак ономе што пише у записнику.

Ради се, каже, о покушају новог фалсификовања изборног резултата и оптужби које су једнако тешке као и прве, а за које је показано да су лажне.

РИК је данас, на основу оптужби из тима Саше Јанковића, који тврди да је на два изборна места у Новом Пазару 800 гласова више од предатих изборних листића приписано Александру Вучићу, донео одлуку о увиду у изборни материјал, и утврдио да те тврдње нису тачне. 

Тим Саше Јанковића је новом лажи покушао да прикрије претходну, о наводној крађи 800 гласова на бирачким местима 27 и 85, која је демаскирана јавним прегледом изборног материјала. 

„Овај нови покушај лажи, показује да Јанковић не може да се помири са чињеницом да га грађани неће. Овде се дешава да изборни штаб Јанковића покушава да фалсификује резултате избора, да прикрије чињеницу да су изгубили изборе, јер народ неће што он нуди - нефер утакмицу, изазивање немира, а ниједно решење за проблеме", закључио је Стефановић. 

„Показали су да су лажови, нека раде шта год хоће, ништа нисмо спречавали да пишу, нека протестују, а шта ћемо предузети размотрићемо наредних дана, и о томе ћемо обавестити јавност“, казао је Стефановић. 

Све ово показује да су овакав сценарио од почетка планирали. 

Тај сценарио, како је додао, био је намењен за други круг гласања, или, ако у првом разлика буде мала, али су се нашли у шоку када је резултат био 56 према 16, те нису могли да се организују, тврди Стефановић.