Вести

Стефановић: Последњи корак пред физички напад на председника и његову породицу

"Најгоре уличарске псовке и претње које је Марко Видојковић упутио председнику Александру Вучићу нису никакав његов напад беса, а камоли слобода изражавања. Оне су последњи корак пред физички напад на шефа државе и његову породицу. То није никакав инцидент, него је само у неколико речи изговорена цела политика Драгана Ђиласа, његове партије и његових савезника. Све што су одувек имали да понуде Србији и њеном народу изговорио је Марко Видојковић јавно, преко Ђиласовог медија и уз његову подршку. А то су најгоре псовке и најтеже увреде. Само то су у стању да смисле и да понуде, преостало им је само још да физички нападају председника Вучића, а и то најављују", рекао је члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић.

"Још горе од Видојковићевих псовки и увреда у којима је изречена сва политика Драгана Ђиласа јесте ћутање свих оних којима је обавеза да спрече и осуде овакво тровање јавности. Ко ће од међународних организација које не пропуштају прилику да се жале на некакво угрожавање слободе изражавања сада да осуди овакве нечувене увреде и претње на рачун шефа државе, у којима се срамотно псује чак и његова мајка? Где су домаће организације које кобајаги брину о медијским слободама да жигошу овакво уличарско и насилничко понашање", рекао је Стефановић.

"Нека не покушавају да нађу оправдање за овакве нападе. Ово није питање никакве слободе једног кобајаги уметника, ово је најјаснија политичка порука Драгана Ђиласа, његове партије и његовог медијског концерна упућена председнику Републике и то је последњи корак ка физичком нападу. То морају да имају у виду и све институције које су дужне да заштите грађане, а пре свега председника Вучића, коме је овим изречена најотворенија претња", поручио је Стефановић.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА