Вести

Стефановић: Потресени због Ђиласове деце дан касније цртају мету Вучићевој

Члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је да није ништа ново у Србији да опозиција покушава да криминализује чак и чланове породица људи из власти, као средство политичке борбе, али да је стављање нечијег детета, попут сина председника Републике, у контекст ратова подземља до сада незабележен скандал.

"Напади на сина председника Србије Александра Вучића су нова димензија лицемерја овог дела опозиционе јавности и њихових истраживача", рекао је Стефановић и истиче да је реч о истој оној јавности, која је била дубоко потресена перформансом Драгана Ђиласа, који је био узнемирен, јер су му деца чула да неко виче "Ђиласе, лопове".

Та јавност се данас не либи најстрашнијих напада на Данила Вучића и то без иједног јединог аргумента, доказа, било чега истинитог што би поткрепило њихову бруталну кампању.

Стефановић је тако реаговао на чињеницу да је истраживачка мрежа КРИК уз текст о рату криминалних кланова објавила фотографију Данила Вучића са једним навијачем, чију групу је, наводно, регрутовао тзв. Кавачки клан.

Стефановић тим поводом рекао је да, осим што се ради о чистим измишљотинама зарад дискредитације, аутори овим лажима Данилу Вучићу стављају мету на чело и доводе његов живот у опасност.

"Овако нешто се не дешава ниједном другом функционеру, нити власти, нити опозиције, и очигледна је изразита намера да се чак и деца председника Александра Вучића уплету по сваку цену у било шта што би умањило значај његовог рада и што би му нанело штету", истиче Стефановић.

Стефановић такође примећује да за извршиоце оваквих задатака, истраживаче, тема никада нису ухапшени нарко-дилери, који су страначки сарадници, кумови, шураци и најближи пријатељи Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића, Сергеја Трифуновића и осталих.

"Волео бих да цела јавност у Србији увек има исти онај став који имају и председник Србије Александар Вучић и Министарство унутрашњих послова и сваки нормалан човек у Србији - да је сваки криминалац исти и да је једини лек оштра и бескомпромисна борба против њих, баш онако како то радимо од 2014. године" , рекао је Стефановић.

Истовремено, Стефановић одбацује као бесмислене тезе, које поново васкрсавају у једном делу опозиционе јавности - да српска полиција хапси припаднике једног которског клана, а другог не.

Стефановић указује да су припадници Министарства унутрашњих послова само током прошле године запленили рекордне 7,3 тоне наркотика, да су, ризикујући сопствене животе, склањали дрогу са наших улица, ухапсили више од 800 нарко-дилера и што су један од најпожељнијих међународних партнера у борби против криминала.

Управо они су, рекао је Стефановић, огромним даноноћним радом и у сарадњи са колегама из света допринели да вође оба которска клана, чланови и сарадници, па и они из полиције, буду процесуирани.

Навикли су да из поменутог дела опозиционе јавности добију једино малициозне коментаре и омаловажавања, а повремено чак и изражавање задоволљства што су криминалци умакли правди.

"Министарство унутрашњих послова никада није правило разлику између криминалаца - све их желимо иза решетака", рекао је Стефановић и додаје да су сви они за које је прикупљено довољно доказа процесуирани.

О раду МУП-а довољно говори чињеница да је Србија данас једна од најбезбеднијих земаља са рекордно ниском стопом криминала, да се у нашој земљи нарко-дилери не крећу слободно и можда се у томе управо и крију разлози напада на припаднике МУП-а, закључио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг