Вести

Стефановић: РТС je Ђиласова касица прасица

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је данас да је истрага у случају "Дајрект медија" трајала више година, јер је материјал који је обрађен обиман и сложен.

Стефановић је рекао да се ради о 680 милиона динара који су, како додаје, завршили на рачунима Ђиласове "Дајрект медије".

Нагласио је да је бесмислица да они који су "стављали руке у џепове грађана" тврде да се ради о политички мотивисаним хапшењима.

"Имате сада силне експерте који објашњавају све и свашта, а неће да објасне где је наших 700 милиона динара, како су завршили на рачунима Ђиласове ''Дајрект медије''", рекао је Стефановић и додао да је истрага резултат рада озбиљних професионалаца.

Нико не може да објасни да, док је Ђилас био градоначелник, кроз његове компаније прође толико пара, колико кошта 5.000 кућа, додао је Стефановић.

На питање о пуштању из притвора осумњичених, Стрефановић је рекао да притвор није мера санкције, већ да тужилаштво, које делује самостално, доноси одлуку и процењује да ли ће затражити, а суд одредити притвор.

Према његовим речима, та одлука се доноси на основу чињеница да ли је притвор потребан како би се спречило да понове дело, или напусте земљу.

На питање зашто Ђилас није ухапшен, Стефановић је указао да је закон јасан да одговара лице које је потписивало документа.

"Ђилас је, као што је радио када је био градоначелник, овлашћивао је друге људе да склапају угворе за које постоји сумња да су коруптивни. О кривици оних који су прихватили да чине кривично дело нека суд одлучи. Свако ко нешто потпише одговара за потпис", рекао је Стефановић, додајући да, ако неко помене да га је неко притискао, истрага може да се прошири.

Пренео је да су осумњичени дали своје изјаве тужилаштву, а да ће суд да утврди да ли су криви.

Стефановић је рекао да је, чим је тужилаштво дошло у фазу да разматра да ли су учинили тешка коруптивна дела, уверен да ће бити подигнута оптужница у овом случају.

Рекао је да се ради о намештању и непоштовању уговора, са циљем остваривања користи.

"Очигледно је РТС био касица прасица", нагласио је Стефановић.

Када је реч о некадашњој директорки "Дајрект медије" Јадранки Дринић, која живи у иностранству, објаснио је да не зна да ли ће тужилац тражити расписивање потернице, али и да очекује да ће се она појавити, ако сматра да је све радила по закону, те да ће бранити невиност пред судом.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва