Вести

Стефановић: Вакцинација важна за повратак нормалног живота

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић вакцинисао се данас кинеским цепивом, као и око 700 припадника Војске Србије, и изразио наду да ће почетак масовне вакцинације бити почетак враћања нормалном животу.

"Војска Србије је увек била уз свој народ и биће. Данас је у првим редовима у борби против корона вируса", рекао је Стефановић након што је примио вакцину на Београдском сајму.

Стефановић је навео да су данас припадници Министарства одбране и Војске Србије, као и он лично, желели да примером покажу да подржавају вакцинацију која је важна за лично и целокупно здравље становништва.

"Позвали смо војне пензионере да се пријаве, чланове породица наших припадника зато што је важно да свако од нас прими вакцину и да тиме будемо одговорнији и да покажемо да нам је стало до здравља", рекао је Стефановић.

Стефановић је захвалио свим лекарима, медицинским сестрама и техничарима који више од годину дана воде битку против короне, наводећи да је њихова борба за поштовање и дивљење.

"Вакцинацијом у великој мери помажемо и њима и показујемо им наше поштовање и захвалност тако што ће се број оболелих од корона вируса смањити. Важно је да бринемо о сопственом, али и здрављу осталих грађана", рекао је министар одбране.

Стефановић је истакао да вакцинацију треба да прихватимо као озбиљну одлуку која ће помоћи глобалној имунизацији.

"Захваљујући председнику Александру Вучићу наша земља је успела да набави велики број вакцина да можемо да вакцинишемо сваког грађанина који то буде желео", рекао је Стефановић који је захвалио Министарству здравља и граду Београду, јер пункт на сајму функционише одлично, а то, како је рекао, показује да се јединственим и заједничким радом долази и до ефикасности.

 

 

Извор: Танјуг