Вести

Стефановић: Вучић је оличење борбе за безбедан и стабилан Балкан

Оптужбе Авдулаха Хотија на рачун председника Србије, да својим изјавама не доприноси миру и стабилности, бесмислене су, јер је управо Александар Вучић човек који је већ годинама оличење борбе за безбедан и стабилан Балкан, поручио је потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране, Небојша Стефановић, нагласивши да у Хотијеве речи не верују ни косовски Албанци, за чије се гласове грчевито бори овај одлазећи приштински политичар.

Ипак, никаква предизборна борба, ни страх од губитка гласова, не могу да буду изговор за лажи којима покушавају да нападну Вучића.

Стефановић је додао да су и највећи светски званичници одали признање Вучићу за његов искрен, истински напор да овај простор коначно постане регион мира, стабилности и развоја.

Али, Хоти очигледно боље зна од лидера широм света. Ако постоји ико ко не жели безбедан и стабилан регион, онда су то управо политичари из редова косовских Албанаца, који последњих година не крију снажну жељу да милитаризују подручје Косова и Метохије, оснивањем војске, на шта немају право ни по једној међународној одлуци. Управо су Хоти и његови партнери истинска претња безбедности и стабилности Балкана.

Они су све супротно од онога што представља и за шта се бори председник Вучић, додао је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг