Вести

Стефановић: Закон надјачао криминал

''Сви резултати Министарства унутрашњих послова јасно показују да је закон надјачао криминал, да је ред победио безвлашће, сигурност преузела примат над страхом и да је поштење савладало корупцију'', поручио је вечерас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је, на свечаној академији поводом Дана полиције и Дана МУП-а у Сава центру у Београду, истакао да је поносан на све што су припадници МУП урадили за свој народ пре пет година, када се земља суочила са поплавама које су уништиле хиљаду домова, нанеле материјалну штету и однеле људске животе.

"Храбро, посвећено и пожртвовано, не питајући ни колико сати ни колико дана ће бити у униформи, показали сте право лице српске полиције којој је безбедност грађана на првом месту'', рекао је Стефановић.

Он је подсетио да је још тада обећао да ће мењати МУП и да ће његови припадници добити бољу опрему, нове униформе и возила, као и веће плате.

"Гарантовао сам беспоштедну борбу и обрачун са криминалом и корупцијом, рекао сам да ћемо криминал сасећи у сопственим редовима и да нико неће моћи да се сакрије иза значке и униформе нити ће бити заштићених'', поручио је Стефановић.

Он је додао да је данас поносан јер ''нисмо изневерили ни припаднике МУП-ани наше грађане''.

"Залагање наших припадника је препознато, цењено и награђено већим поверењем грађана и значајном подршком коју смо добили од Владе Србије", рекао је Стефановић.

Он је истакао да сви припадници дирекције полиције и сектора за ванредне ситуације имају нове униформе, да је обновљен возни парк, набављено 114 нових ватрогасно-спасилачких камиона, потпуно реконструисано и модернизовано око 40 борбених оклопних возила, док припадници Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице на располагању имају нова борбена оклопна возила Лазар и Милош. Подсетио је и да је у последњих пет година запослено 2.850 нових полицајаца, а да је више од 150 чланова породица погинулих и рањених припадника полиције добило посао у МУП-у.

"Када је Александар Вучић 2014. године, као премијер, најавио реформе и одлучну борбу против криминала и корупције, уједно је и гарантовао да ће грађани Србије живети боље. Данас видимо да, захваљујући том раду и залагању, плате припадника МУП из године у годину расту", указао је Стефановић додајући да се веће плате очекују и наредне године.

Стефановић је подсетио и да је држава је покренула пројекат изградње станова за припаднике службе безбедности, који ће, како је навео, моћи да набаве станове и куће по знатно повољнијим ценама од тржишних.

Он је, такође, захвалио директору полиције Владимиру Ребићу на раду и припадницима МУП-а на чињеници да криминалци не могу да шетају слободно српским улицама јер знају да полиција "одговорно, посвећено и предано ради свој посао".

Припадницима МУП-а поручио је и да ће држава увек водити рачуна о њима и њиховим породицама.

"А ви штитите Србију, борите се за безбедност и сигурност свих њених грађана. Будите увек уз свој народ", рекао је Стефановић.

 

 

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк