Вести

Ствара се нова већина коју ће чинити ДС, СРС и ЛДП

 

Он је навео да су по оцени СНС-а, нови избори лоше решење и позвао коалицију СПС-ПУПС-ЈС да се придружи одборницима СНС-а и коалицији ДСС-НС и да у петак формирају скупштинску већину, апелујући поново на одборнике коалиције око СПС-а да воде одговорну политику.


Стефановић је објаснио да одборници СНС-а данас нису присуствовали седници "јер не желе да учествују у неким мутним и закулисним радњама".

Он је рекао да жели да верује да постоји више шанси за формирање власти наводећи да ће, ако се десе нови избори, за то једини кривац бити ДС која, како је оценио, има "велики страх да препусти власт у општини Вождовац".

Конститутивна седница Скупштине општине (СО) Вождовац која је данас требало да буде настављена, одложена је за петак, 14. август.


Седница на чијем је дневном реду избор нове власти након избора одржаних 7. јуна, одложена на иницијативу једне трећине одборника и за одлагање је гласало 27 од 30 присутних одборника СО Вождовац.


Конститутивна седница биће настављена у петак када истиче и рок за избор општинских челника.


Ако до тада не буде конситуисана власт, избори на Вождовцу ће бити поновљени.

СНС има 18 одборника, коалиција окупљена око ДС-а 17 одборника, коалиција окупљена око ДШ-а седам одборника, СПС шест одборника, СРС и ЛДП по три одборника и Листа за толеранцију Расима Љајића два одборника.