Вести

Томић: Чланство у ЕУ је стратешки циљ Србије

Председница Посланичке групе пријатељства са Италијом Александра Томић разговарала је у Народној скупштини са амбасадором Републике Италије у Србији Карлом Ло Кашом, о билатералним односима две земље и перспективама европских интеграција Србије.

Томић je рекла да су Србија и Италија блиске и пријатељске државе, чији су односи на нивоу стратешког партнерства. Томић је навела и да је сарадња парламената на високом нивоу, о чему сведочи интензивна размена посета парламентарних делегација у претходном периоду.

Томић је истакла да је чланство у ЕУ стратешки циљ Србије, и да је Србија посвећена реформама и хармонизацији домаћег законодавства са европским, како би постигла тај циљ, као и дијалогу са Приштином.

Томић је посебно захвалила Италији на подршци коју пружа Србији на путу европских интеграција.

Током разговора било је речи и о економској сарадњи две државе. Саговорници су заједнички оценили да трговинска размена између Србије и Италије бележи константни раст.

Томић је рекла да преко 600 италијанских фирми послује у Србији, као и да је то утицало на отварање нових 25.000 радних места, што представља обострану корист.

 

 

 

Извор: Танјуг