Вести

У Суботици отворена Изложба "Нецензурисане лажи"

Изложба "Нецензурисане лажи - Mанипулациjа поjмом цензуре у Србиjи 2014 - 2016.", коjу организуjе Српска напредна странка, отворена jе данас у Суботици, а наjсеверниjи српски град jе после Београда и Kрушевца трећи град у Србиjи у ком jе постављена та изложба.

Oтварању Изложбе присуствовао jе потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада, Mилош Вучевић коjи jе обраћаjући се присутнима рекао да jе ту поставку видео неколико пута и да сваки пут изнова бива згрожен.

"На овим зидовима, међу ових на хиљаде текстова и других новинарско уметничких изражаjа, заjедничко jе само jедно - да ништа ниjе тачно од онога пише. И о каквим слободама ми онда причамо? И ових шест месеци док нас исти ти медиjи "разапињу" због ове истине коjу показуjемо по Србиjи, док ти исти и даље вичу како нема слободе, како "суjетна власт" не подноси критику, а несметано штампаjу и емитуjу нове фабриковане афере, нове измишљотине, а све то у Србиjи коjа jе тобоже у мраку цензуре. Па ми не само да цензуришемо него и промовишемо то наше цензорство", рекао jе Вучевић.

Према његовим речима, jедно jе бити слободоуман, а нешто сасвим друго слабоуман - па лагати, фалсификовати, брутално нападати и измишљати грозоте против председника странке и његове породице, против приjатеља, наше странке.

Oн jе нагласио да ствари коjе су приказане на изложби никада неће зауставити Српску напредну странку, већ ће jоj дати додатно убрзање да ће и на пролеће стићи до неког новог историjског резултата на изборима.

"Mоже лаж да стануjе на папиру, али истина jе свуда око нас у стварном животу и грађани то знаjу. Истина су велике инвестициjе у Воjводини, завршетак изградње Kлиничког центра, Жежељев мост, банатска магистрала, фрушкогорски коридор, Народно позориште овде у Суботици. Радимо и завршавамо све оно што су они брљали предходних 16 година по Воjводини", закључио jе Вучевић.

Потпредседник СНС-а и председник посланичке групе те странке у Скупштини AП Воjводине Mиленко Jованов на отварању Изложбе jе рекао да постоjи изрека да "jедна слика говори више од хиљаду речи" и да због тога треба добро погледати све слике, наслове и текстове коjи чине поставку те изложбе.

Jованов jе казао да се на изложби могу видети прикази из медиjа баш онакви какви су излазили у jавност, без додатних коментара или било каквих преправки.

"Kада се добро погледа све што jе приказано, онда постаjе jасно зашто jе након првог приказивања ове изложбе у Београду уследио баражни напад на Владанку Mаловић. Зато што jе jедна брутална лаж о цензури медиjа разбиjена истином о томе шта се све у српским медиjима обjављуjе", рекао jе Jованов.

Jованов jе нагласио да свако ко види те лажи, треба да размисли и сам закључи да ли ће да веруjе своjим очима, или лажним оптужбама.

На отврању Изложбе, коjу заинтересовани могу погледати у наредних месец дана у изложбеном простору Oтвореног универзитета у Суботици, говорио jе и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

 

Фото галерија 

 

 

извор: Танјуг