Вести

Вархеји и министри о вакцинацији на Западном Балкану

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је да се процес вакцинације у Србији одвија у складу са изузетним напорима владе да вакцине обезбеди за све грађане који су се определили за то.

Такође и да је у току информативна кампања којом се објашњава значај вакцинације и позива становништво да јој се у што већем броју одазову.

Јоксимовић је то истакла учествујући на састанку европског комесара за суседску политику и проширење Оливера Вархеија са министрима спољних послова и европских интеграција са Западног Балкана, на коме је разматрана помоћ Европске уније за јачање здравствених система у региону у борби са последицама пандемије.

Јоксимовић је указала да активности око вакцинације већ дају значајне резултате и да су још један показатељ одговорности и посвећености Владе Србије да обезбеде здравствену заштиту својим грађанима, али и да допринесу јачању отпорности српског друштва и економије.

Још једном је поновила солидарну спремност наше земље да помогне суседима у региону, у спровођењу неопходних мера здравствене заштите, као што је то чињено и до сада током пандемије.

Јоксимовић је посебно подвукла очекивање Србије да се систем испоруке вакцине за Западни Балкан из Ковакс механизма што пре реализује.

 

 

 

Извор: Танјуг