Вести

Весић: Данас дезинфикујемо пунктове, сутра наставак вакцинације

После две недеље, вакцинација против корона вируса данас је обустављена на један дан, како би били дезинфиковани пунктови на којима је рађена.

Тим поводом заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је на београдском сајму екипе Завода за биоциде које раде дезинфекцију и рекао да ће вакцинација бити настављена сутра, а да се дезинфекција ради како би простор у којем се људи вакцинишу био потпуно безбедан.

"До сада смо у две хале Београдског сајма вакцинисали око 45.000 људи. Оне ће и даље остати у функцији, а обезбеђиваћемо и нове пунктове за вакцинацију јер, како је најавио председник Вучић, обезбеђено је нових милион вакцина, што значи да ћемо и даље вакцинацију радити овим темпом", рекао је Весић.

Весић је најавио да 8. фебруара почиње ревакцинација становништва и навео да је у Београду до сада вакцинисано више од 100.000 људи.

"Ми смо друга земља у Европи по броју вакцинисаних у односу на укупан број становника", рекао је Весић и додао да су прве две недеље вакцинације прошле одлично.

 

 

Извор: Танјуг