Вести

Весић: Ђилас покушава да успори напредак Србије

Члан председништва СНС и заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да Драган Ђилас износи неистине у вези са економском ситуацијом у Србији и додаје да је опасно што председник Слободе и правде на тај начин покушава да успори напредак Србије.

Ђилас, каже Весић, очигледно није научио “основне лекције из математике у основној и средњој школи - шта је веће, а шта мање”.

Како каже, Драган Ђилас убеђује јавност да је 79 одсто јавног дуга у односу на БДП бољи од садашњег који је на нивоу од 50 одсто, или да је бољи привредни раст од минус 3,9 одсто у односу на 4,3 одсто, или да је боља стопа незапослености од 24 него садашња 12 одсто, или да је већа просечна плата у износу од 460 евра у односу на 575 евра колико износи сада.

Весић је указао и да је Србија имала 3,8 милијарде евра инвестиција у прошлој години, што је како каже, више него што су оствариле све бивше републике СФРЈ, укључујући и Албанију.

“Ђилас има право да прича и лажи, али оно што је опасно је што он, ширећи те лажи покушава да успори напредак Србије зато што не раздваја државу од политичких противника. Опасно је када Ђилас прети инвеститорима као што је претио у данашњем интервјуу НИН-у”, рекао је Весић.

Наводећи да је у време када је Вучић био први потпредседник Владе Србије, премијер, па председник Републике у Србију је дошло 200 фабрика које су запослиле 200.000 радника, Весић је казао да то за Ђиласа није добро и жели да отера оне који желе да улажу да би њему било боље.

“Једино за шта је Ђилас у праву, јесте да је њему заиста горе него док је био на власти, и то је тачно, али наш посао је да свим грађанима буде боље”, поручио је Весић и додао да је Ђилас 2006. године пријавио уштеђевину од 75. 000 евра, а десет година касније 25 милиона евра.

 

 

Извор: Танјуг